ohradník mobil power a3000

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

ohradník mobil power a3000

#1 Příspěvek od mi-ro »

Zdravím ve spolek, potřebuji sehnat schema na výše uvedený ohradník. Jsou tam vyhožený nejaký asi fety, zůstalo na nich IOR 433A +.... (SMD x4nohy). Je to nějaký chytřejší zařízení který umí regulací výboje. Nemá někdo tip?
..to bude jen ňákej odpůrek
Peedros

#2 Příspěvek od Peedros »

ahoj,asi ti to moc nepomůže,ale před týdnem jsem opravoval něco obdobného - EURO GUARD N 15000+, taky ohradník s údajně inteligentní regulací výboje mikroprocesorem. Žádný procesor jsem tam až na jedno 4 nohé smdčko nenašel,byl tam i ten IO 433A, prostě jen pár SMD tranzistorů, to smdčko neznámé a pár vn diod a smd odporů. Dále pak jeden tyristor BT151, cívku a několik X2 kondenzátorů. Ohradník blikal červeně, při normální funkci svítí zeleně. Po přeměření byl proražený tyristor. Po výměně za tyristor s napětím až do 1kV (BT151 je 800V) vše funguje jak má.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Chlapi mohli by jste tyto věci vyfotit a sem dát ? I za další díky . Třeba už jen k mech konstrukci či odhadu elektronických střev , vzhledu traf , třeba jsou z něčeho jiného atd .....
Peedros

#4 Příspěvek od Peedros »

Bohuzel uz pristroj u sebe nemam, ma jej zpet tchan v provozu a odfotit vnitrek me nenapadlo. Na trafu moc videt nebylo, bylo cele zalite,primar 3 vodice, sekundar take 3 (pro polovicni vystupni napeti). Rizeni spinani tyristoru byl kompletne v SMD provedeni, O VN se staralo 6 MP kondenzatoru 4M7 v X2 tride a velka spule spolu s tyristorem. Zaujalo me snimani VN napeti za tyristorem pro budic, snad 6 SMD rezistoru kaskadne seriove za sebou.

Mel jsem na opravu i levnejsi verzi ohradniku, ktera tchanovi take odesla, tam ale oprava nebyla mozna, protoze vyrobce tistak vcetne soucastek oblil nejakym cervenym lakem, tak sel na reklamaci. Provedeni bylo cele v THT.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“