MASCOM

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

MASCOM

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Tak v sobotu půjde do sb. dvora. Mascom sro. Czech Republic. Typ 7471B/100Hz. Obrazovka Germany. Dva tunery, pip, dvoupásmové repro, hromada nastavení audio. Jedna z posledních crt. Fukční. Ale .... Škoda ještě poctivého výrobku, ale nikdo takovou obludu nechce.
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Takjane, plně chápu ale pokrok nezastavíš, co bylo - pominulo, staré nepotřebné jest, hle ! již je nové, lepší a levnější...(jinak by jsme dodnes večeřeli při svíčkách, do práce jezdili na kole a poslouchali Tesla B3 mono)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Dík za útěchu:-)
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od PeteBurns »

Sice obluda, ale iba 29" a hlavne 4:3 ...ozaj historia :?
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

nechci působit jako rýpal. ale Mascomy už byly podle mě ze skupiny ošizených výrobků kdy už dojížděla výroba crt. Tam se řadila i éra odfláknutých obrazovek , které stěží překlepaly 4 roky života atd. Asi jako komba video DVD atd.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Když jsem někdy koncem devadesátek začal potkávat značku Mascom, tak to zas takový šrot nebyl. Známýmu jela CRT TV víc jak deset let bez závady (rozmlácený DO od děcek neberu jako vadu výrobku).
Ale později to padlo asi do podobné kategorie jako spousta jiných značek.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
xsc

#7 Příspěvek od xsc »

Jedině schovat na půdu a vyhrabat za 50 let :-)
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

a co konvertory LNB Mascom, kdo používal ? v začátcích analogové SAT TV hojně zastoupené, vedle značek Sharp a Veccom které mám na talíři já, dvě desetíletí již...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Myslím , že to byl tenhle typ . To snad stálo 30litrů a třetí rok obrazárna kaput . Rval si vlasy ....
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

No, mně šla 10? let bez jediného problému.
elektrosvit

#11 Příspěvek od elektrosvit »

Měli jsme satelitní přijímač Mascom a fungoval určitě 10 let bez problému. Pak začala být jistá společnost nenažraná, takže jsme odhlásili placené programy. Po zrušení analogového satelitního vysílání jsem ho rozebral a skříňku použil k bastlení. :wink:
TAKJAN

#12 Příspěvek od TAKJAN »

Vytěžil jsem ještě pár součástek. Oba tunery taky, kdyby někdo chtěl. VN trafo asi nikdo nechce?
Hydrawerk

#13 Příspěvek od Hydrawerk »

Mascom bylo co? Převlečený Finlux? Nebo jenom dovozce kdovíkde vyrobených spotřebičů ve stylu nynějšího Sencoru?
elektrosvit

#14 Příspěvek od elektrosvit »

MASCOM je prostě MAster of COMmunication. :lol:
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Prostě šlapala furt. Provedení profesionální, plošák super, chladič jak prase, pasivní pfc. Tuner panasonic.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“