Sháním TESLA COLOR lampové, UHF modulátor
Moderátor: Moderátoři
-
Radovan_79
Sháním TESLA COLOR lampové, UHF modulátor
rád bych si rozšířil sbírku barevných TV Tesla o lampové kousky, co vím, tak byly dva typy. Tak o jeden z nich. Ideálně funkční, v rozumné vzdálenosti si přijedu. Kolik za to? Je odpovídajících 1000,- Kč?
Hodil by se mi i modulátor, kam se připojí SCART a "leze" z toho UHF signál. Hledal jsem po netu, ale našel jsem to za nehezké peníze... Mám totiž Set-top-box s modulátorem, ten se ale chová nějak svéhlavě a občas (naprosto náhodně) se celý restartuje a bojím se, že se loučí...
Díky.
P.S.: Není to "must have" věc, ale rád bych to měl ve sbírce. Čili nekupuji za každou cenu a cestu například do Ostravy bych asi hodně zvažoval...
- radioelectrum
-
Radovan_79
Radovan_79 píše:Zdravím,
rád bych si rozšířil sbírku barevných TV Tesla o lampové kousky, co vím, tak byly dva typy. ...
Tak lampový byly minimálně 3:
4401A Tesla Color http://oldradio.cz/ts4401.htm
4409A Color Spektrum http://oldradio.cz/ts4409.htm
4411U Color Fatra http://oldradio.cz/ts4411.htm
plus třeba takovej Color Spektrum 2 s normou PAL (měl ho strejc, chytal na něj hlavně Poláky a východní Němce - v Ústí nad Labem tehdá žádnej problém...) atp, hlavně ale následující 4412A Color Univerzál http://oldradio.cz/ts4412.htm už byl celotranzistorovej ...
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
-
Radovan_79
--
Modulátor - ideálně si to představuji jako něco, do čeho zapojím signál ze settopboxu (ať již SCART, nebo cinche) a poleze z toho UHF signál, který připojím k TV do antény a normálně to na té TV naladím.
Je mi jasné, že v VHS rekordérech to bylo, ale vyjmutí toho a zprovoznění je nad mé síly a znalosti...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
1000 Kč za zachovalou telku je horní hranice rozumné ceny, víc bych za to nedával. Občas na ně člověk narazí, chce to počkat a možná bude i zadarmo.
-
Radovan_79
Ten modulátor bych měl místo toho stb, na který je pověšená C 424 a občas (aby se "projely") dva Oravany.
Tu cenu bych taky viděl jako strop za fungující přístroj. Nedal bych to za něco, co se dvacet let válelo někde na půdě a hnízdily v tom myšli
- radioelectrum
-
Radovan_79
radioelectrum: Video mě taky napadlo, ale jak přivedu do videa signál? Třeba z toho STB?
Radovan_79 píše:...Na té 424 (nebo Oravanu, to má sice AV vstup, ale nějaký pětikolík či co) jsem ladil, až jsem našel signál ze stb a hraje to. Vstup je jen pro anténu, jak píšeš. A DO to nemá...
radioelectrum: Video mě taky napadlo, ale jak přivedu do videa signál? Třeba z toho STB?
Jo, to DO má až 429, která je taky jinak totéž.
Samozřejmě, že signál ze settopboxu přivedeš na AV vstup videa, tomu přepneš na AV a z modulátoru ti poleze signál. Bohužel zvuk v naprosté většině jen mono a formát obrazu televize umí jen 4:3.
Pozor na jednu věc - některá videa, například Thomsony řady 66xx, umožňovala vypnout modulátor v servisním menu, bez návodu a televize s AV vstupem (AV výstup funguje vždy) ho totiž nezapneš, protože jinak nevidíš na menu.
Podobně několik modelů od Grundiga a pár Philipsů dovolilo přepnout na AV vstup až po navolení funkce záznam, kazeta musela být uvnitř. Naopak většina ostatních výrobců blokovala přepnutí vstupů i programů během zapnutého záznamu, jinak jim to bylo jedno, co je kdy navolené za zdroj signálu.
Settopboxy s modulátorem také umožňují do modulátoru přivést analogový AV signál z videa, DVD přehrávače či jiného settopboxu, který je bez modulátoru. Když už tam ten modulátor je, přece nemusíš shánět další.
-
Radovan_79
-
Radovan_79
- radioelectrum