Renault, mikrospínač do zámku dveří
Moderátor: Moderátoři
Renault, mikrospínač do zámku dveří
Mám tam takovouto malou potvoru s rozměry : 14mm x 6,5mm x 9-12mm hloubka a má to na 6A a měl by být voděodolný.
https://s14.postimg.org/5o1sinx9t/20160928_124011.jpg
Neviděl někdo náhodou někde v čr dostupný podobný mikrospínač který by měl výdrž hoodně cyklů, vlezl se do rozměrů a měl těch 6A ? Co prolézám tak rozměrově co sedí mají max. 0.1A-2A ( potřebuju s délkou pístku cca 4mm )
normálně cvaká ale někdy spíná a někdy třeba až na 10 pokus - jedná se o mechanické poškození ( auto mám staré 4 roky ) nebo o špínu a prach - jestli by ho nepomohlo hodit do ultrazvukové čističky - přeci jenom ve vnitř je jenom knoflík s pružinkou a dva plíšky.
Ale zajímavé je že někdy se za jízdy sám od sebe sepne ( i když se sním nehýbalo a fungoval jak měl X hodin ) tak ani po 5 hodinách jízdy zase nepovolí - ještě se mi to za poslední 2 měsíce nestalo. Elektroinstalace je komplet prolezená a ta nemá žádné defekty.
viz vlákno zde Není to taky nějaká klaická a známá závada u rencka se známým řešením? Hledal jsi na renault klubu?
Jestli vyhořím v zaměstnání tak budu vyrábět zámky do aut nebo když to člověk rozdělá tak tam je trochu plastových koleček, no name motorek, trošku železa a 1 mikrospínač s výrobní cenou max. 150kč a chtějí za to 3,8k bez DPH
Při vadě mikrospínače se při zamčení centrálem 5. dveře nezamknou (ostatní ano), auto nepotvrdí uzamčení dvojitým bliknutím var. světel a hlavně nepovolí ŘJ přejít do režimu spánku po cca 30 min., kdy odběr z aku klesne z cca 280 mA na cca 17 mA.
Kvicala_r píše:Klasická závada mikrospínačů na oktě. Nakonec se vyměňují za nevodotěsné a fungují spoustu let taky - teda jen vršek, spodek zůstává původní.
viz vlákno zde Není to taky nějaká klaická a známá závada u rencka se známým řešením? Hledal jsi na renault klubu?
Teď jsem to samé řešil na Fabii. Nakonec jsme použili MSP ze zámku který byl náhodou
Pro další co nebudou chtít utrácet zbytečně - mikrospínač je zalitý pořádným lepidlem. Moje řešení bylo ho vypálit mikropajkou s širokým hrotem ( ta z lidlu
Jen dělají 2 typy zámku aby se snad nedaly navzájem prohazovat v autech ( nissan note a clio apod. ) i když mají stejné označení! kde jeden spíná při zavřených dveří a druhý při otevřených takže se mi to povedlo až na druhý pokus.
Konečné přidělání jsem řešil natavení hran spínače s krytem a chemoprénem.
Horší kvalita ale takhle nějak to dopadlo
Radost z ušetřených 2 tisíc (cena z vrakáče - moc jich není) - k nezaplacení
robo : Kango II ale tyhle zámky jsou stejné od roku 2012 na většinu modelů včetně nissanu - jediný rozdíl je zapojení spínače a jinčí délka táhel ke klikám.
Jen dělají 2 typy zámku aby se snad nedaly navzájem prohazovat v autech ( nissan note a clio apod. ) i když mají stejné označení! kde jeden spíná při zavřených dveří a druhý při otevřených takže se mi to povedlo až na druhý pokus.
To se snad dá vyřešit přepojením těch kontaktů?!
fredis píše:zak1n napsal:
To se snad dá vyřešit přepojením těch kontaktů?!![]()
Proto má tři. 2 plus jeden přepínací.
Já chtěl říct že je spínač při otevřených dveří zmáčknutý- a to jsem bral stav že je při zavřených dveří a celé jsem to zalepil, složil no a ono to fungovalo přesně naopak