OVP CTV202

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

OVP CTV202

#1 Příspěvek od Duvsan »

Kolega z práce, že či skúsim. Tak ju mám na stole. Nešiel zdroj. Osadený GL8905, takže problém jasný, vymenený za TDA4605 a funguje. Ale tá doska bola tak zasvinená, že som ju v záhrade vystriekal hadicou, to bolo predvčerom. Dnes nemám obraz. Príčinu som zistil nízke UG2. Pritom na točenie trimrom reaguje, len ho je málo. Tiež obrazovka vydáva nejaký divný "zvonivý" zvuk, akoby hukot. Ale normálne žhaví, vertikál vrní i napájanie RGB konca je v poriadku. Nechápem tomu. Mňa čaká výmena toho splitka (ak také nájdem) a konštatujem, že splitko nerado vodu. Ale čo sa stalo, natieklo pod trimer? Prečo funguje čiastočne? Dokonca trimer UG2 sám o sebe sa tvári zdravo, reaguje ako má. Len dáva málo.
Burajko

#2 Příspěvek od Burajko »

Kde si videl cistit chasis s hadicou a vodou?Nabuduce skus vabku...Prekvapujes ma coraz viac...
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Radovan_79

#3 Příspěvek od Radovan_79 »

:lol:
TVL, příště do automyčky a wapka, hadice je málo.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Splitko se vodou mýt dá, osobně jsem to nejednou ověřil, když jsem opravoval lidem TV po povodních, v TV se vždy měnily jen repráky :-) Do trimrů samozřejmě nateče (v mém případě tam už bylo bahno, takže se to umýt muselo). Do oblasti trimru jsem opatrně navrtal několik malých dírek, samozřejmě jen do horního plastu, dál do trimru se už vrtat nesmí. Pak jsem to uvnitř injekční stříkačkou prostříkal nejdřív vodou a pak IPA, vyfoukal vzduchem a nechal pořádně!!! vyschnout, šáska jsem po vysprchování horkou vodou sušil v létě na půdě 14 dní. Poté vše se 100%ní úspěšností fungovalo. Neradno je podceňovat to opravdu důkladné vysušení!!!
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Monitor z Výzkumného ústavu gumárenského jsem odstrojil, z desky vytáhl cívky, trimry nahrubo očistil a zapatlal tavným lepidlem. Pak jsem s tím vlezl do sprcháče, starým kartáčkem na zuby pod vlažnou vodou vše odrhnul. Vrátil cívky, zkompletoval, a fungovalo to. A možná funguje dodnes...
Jen z těch bílých plastů jsem to černisko nikdy neokázal úplně vydrhnout.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Je to stará telka (nebolo veľmi čo stratiť) a nevedel som, čo s tým. TV už funguje (po výmene trafa). Mne je divné, prečo dalo tak nízke UG2 a trimer ako taký reaguje. Podcenil som sušenie? Ale veď je to celé zaliate v plaste. Hádam som mu nenaviedol záviťák či niečo. Alebo tam vznikol prechoďák nad trimrom?
masar

#7 Příspěvek od masar »

Tak udělej pokus s tou vodovodní hadicí ještě jednou. Určitě na to přijdeš.
:wink:
Zaky

#8 Příspěvek od Zaky »

Dělá ti tam v tom ta voda svod, když to dle popisu výše opatrně navrtáš, propláchneš a vysušíš, tak to splitko normálně pojede. Bez navrtání to nevysušíš, navíc se tam s vodou určitě dostaly nečistoty, které, kdyby se neodstranily, dělaly by tam neplechu s vlhkostí.
samponek

#9 Příspěvek od samponek »

Pokud nelítají jiskry, nech to hodinu běžet, voda se odpaří. :)
Duvsan

#10 Příspěvek od Duvsan »

To ma jaksi nenapadlo. Trafo je vymenené a TV zadeklená. Ale dobre vedieť. Ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“