Samsung UE40F6340SSXZH, dolná polovica obrazu je tmavá.
Moderátor: Moderátoři
Samsung UE40F6340SSXZH, dolná polovica obrazu je tmavá.
Dolná polka podsvietenia nesvieti.
Nevie niekto ako sú zapojené a usporiadané pásiky ?
Najprv chcem napätím skúsiť rozsvieťiť postupne pásiky aby som zistil či je závada v napájaní,alebo v paneli.
Dík
Časom niektoré led menia vlastnosti tak, že pre dosiahnutie rovnakého prúdu cez led sa zvyšuje jej napätie.
Ak berem do úvahy, že tieto led sú na približne 3V, tak po retazi 4 led môže byt paralelne k tejto retazi zavesená 12V ZD a k retazi 8 led zas 24V ZD.
Príklad prierazu 12V ZD môže vyzerat nasledovne:
v retazi 4 led niektorá alebo viac lediek má 3,2V pri danom prúde, čo prekroči zenerove napätie natolko, že sa ZD prerazí (skratuje) nafurt.
Takže pri op. toho podsvitu by som ZD vyhádzal a znížil prúd o štvrtinu.
To by zabezpečilo, že ani napätie by neprekračovalo 12 či 24V, takže aj ZD by mohli znova byt osadené, ale radšej by som ich tam nedával, načo aj.
Obvody pre led podsvit aj tak majú overcurrent a overvoltage ochranu, takže stále to vychádza jednoznačne len na ČK.
O snahe výrobcu zachránit ostatné led pri zvýšení napätie jednej či jej prerušení sa mi zdá dost nepravdepodobné.
Mám podobný problém, akorát mi slabě svítí pravá půlka obrazovky a úplně na pravo se objevuje červený pruh a pomalu se objevují barvy. Myslíte že to může být taky LEDkama nebo displej celkově a je na vyhozeni?
Posílám foto v příloze.
Samsung LE40A656A1F
- Přílohy
-
IMG_20161201_164135.jpg- (188.17 KiB) Staženo 180 x