Tesla Vltava 406U

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel51

Tesla Vltava 406U

#1 Příspěvek od Karel51 »

Zdravím, nemáte někdo schéma,, Tesa Vltava 406U,, odešel mi tam odpor co je na šasi u elektronek.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Karel51

#3 Příspěvek od Karel51 »

Dík do schématu se podívám , měl jsem za to ,že je přímo orginál odpor jako třeba u Talismana.
Hifista

#4 Příspěvek od Hifista »

Píšeš to velmi všeobecně, protože po letitých zkušenostech vím, že tento předřadný odpor "neodešel" nikdy celý, ale obyčejně to byla jen jedna sekce. Pokud se tedy přerušil, tak se přímo na vývody naletoval odpor 6-10W o potřebné ohmické hodnotě. I když mám také ještě někde 2 nové originály uložené, tak je pravděpodobné, že vzhledem k jejich současné vzácnosti ti je nikdo neprodá a skutečně budeš muset použít náhradu jednotlivými odpory.
Ještě výlet do historie - někdy koncem 60tých let byly ve výprodejích těchto předřadných žhavících odporů celé krabice, ale často šlo o varianty pro exportní radiopřijímače s jinými hodnotami.
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

Ještě je třeba podívat se na jednu věc. Zatímco elyty a někdy i obyčejné kondenzátory odcházejí "stářím", u odporů není žádnou velkou vyjímkou, že je tam nějaký další problém, kvůli kterému se odpor přetíží a poškodí.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“