Překreslení Class D sampon 2200 do Eagle

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samponek

Překreslení Class D sampon 2200 do Eagle

#1 Příspěvek od samponek »

Touto cestou chci požádat někoho, kdo umí na počítači nakreslit schéma Class D sampon 2200 a má v počítači zdravý Eagle o překreslení.

Stojí to za to za zveřejnění, zesilovač jde perfektně, nejde odprásknout, jede na první zapojení, neobsahuje nastavovací prvky, vše je vyřešeno pomocí zpětných vazeb ( dokonce jede lépe než jsem na začátku projektu předpokládal )

S Eagle jsem bohužel neuspěl, ten který jsem na doporučení obdržel je zavirovaný a způsobuje zboření Windows.
(Gen: Trojan.Heur.FU.luZ@aKa @Jbc,Gen: Trojan rgmnr.vbs )

Schéma je zde http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 9&start=45
Bernard

#2 Příspěvek od Bernard »

samponek píše:... neobsahuje nastavovací prvky, ...

Já tam vidím 5 trimrů.
samponek

#3 Příspěvek od samponek »

V obrázku je trimr pouze jeden, ten slouží na jemné vyrovnání offsetu , když ho neosadíš a neinvertující vstup komparátoru uzemníš, tak při použití LF412 není offset větší než 1.6mV.

Trimr je tam proto, kdyby někdo osadil jiný, než předepsaný LF412, kdyby mohl být offset horší.

D zesilovač se chová jako reverzní spínaný měnič napětí a jiné než nulové napětí na výstupu při ukostření neinvertujícího vstupu komparátoru být nemůže, protože má sám o sobě velké zesílení.

Na obrázku je také poťák 10k na hlasitost.

Zesilovač je můstkový a tedy při neosazení trimru je 1.6mV na obou výstupech a výsledné DC napětí na reproduktoru nulové.
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

Jde ti pouze o nakreslení schematu?? Pokud ano, tak použij volně šititelnou verzi Eaglu. Je omezená jen velikostí DPS.
Najdeš to na webu výrobce. https://cadsoft.io/pricing/
Stáhni si verzi Express.
https://cadsoft.io/pricing/
Schematic
Layout
Autorouter
2 Schematic Sheets
2 Signal Layers
100x80mm Routing Area
Non-Commercial
FREE
samponek

#5 Příspěvek od samponek »

Jde mi o překreslení schématu pro ostatní ( aby si to mohli postavit i ostatní, mě samotnýmu o nakreslení nejde, mám to ručně v šanonu)
PixelOrgy

#6 Příspěvek od PixelOrgy »

Presne, express verze.
Ale mam spis pocit, ze Samponek jen chce, aby mu to nekdo nakreslil, a nemusel se s tim kreslit sam ze? ;-)
samponek

#7 Příspěvek od samponek »

Ne, bez návrhu DPS to nemá smysl do počítače kreslit.
Schéma mám rukou nakreslené na papíře založené v šanonu, tam je násobněkrát trvanlivější, než v počítači a hlavně do něho nemůžou Trojani.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“