Elektrocentrála 400Hz
Moderátor: Moderátoři
Elektrocentrála 400Hz
po dlouhém shánění jsem koupil elektrocentrálu 400Hz (k napájení vojenské techniky). Není v úplně nejlepším stavu (část se spalovacím motorem zde vůbec nebudu řešit), nicméně bych se rád zeptal, zda ji někdo nezná, případně k ní nemá elektrické schéma. Údajně tam měl být uhlíkový regulátor, konkrétně БРН-423, který tam chybí. Pokud by ho někdo měl ve skříni, určitě bych měl zájem, přinejhorším buzení budu muset udělat nové. Stav viz. foto, kdyby někdo znal, tak nafotím i vnitřek krabice elektroinstalace.
Pokud někdo ví obecně, jak se generátor tohoto typu budí, tak bych byl rád pro případ, že by došlo na konstrukci vlastního regulátoru napětí.
Dík:)
- serviceman
Jinak díky za ten návod, to jsem přesně hledal... kdyby měl ještě někdo schémata, bylo by to super.
- serviceman
- Přílohy
-
SPRAV.pdf- (290.72 KiB) Staženo 216 x
Déčkovina má zpětnou vazbu a tu zapojíš z výstupu přes malý plechový trafo.
Původní zapojení je tady http://leg.co.ua/info/elektricheskie-ma ... a-des.html
Obvodově bych to řešil nejjednodušším možným způsobem : napájecí zdroj 12V , TL494, IR2110, 2SK1544 a zpětnou vazbu plechovým trafem.
Tyto štěnice jsou ověřené , vždycky fungují a roměr malý, pro ilustraci jak to bude vypadat.
- Přílohy
-
PWM Deckovina.jpg- (40.15 KiB) Staženo 208 x
samponek píše:Co máš na mysli "nesouměrným zatížením" ?
Měl jsem na mysli situaci, kdy je každá fáze zatížená jinak. Ale to stejně buzením nejde ovlivnit... Jinak dík za nakopnutí, zkusím něco ubastlit a uvidí se... Nejdřív musíme roztočit ten motor.
rezis píše:Zajímavý motor.... to je kompresorem přeplňovaný diesel?
Ano, je to dieselový dvoutaktní čtyřválec a má kompresor. Také jsem se s tím ještě nesetkal, ale naštěstí je k němu na internetu docela podrobná dokumentace.
- Artaban001
- Artaban001
Toto by právě nemělo nasávat pod píst jako dvoutakt.
Nevím jestli zrovna tento má výfukové ventily....