Philips Whirlpool, zaseklá kapilára
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Philips Whirlpool, zaseklá kapilára
Zkoušel jsem to teď vytáhnout, že si změřim délku kapiláry, ať můžu něco koupit. Akorát že ten krám je tam prostě zaseklej, lomcoval sem s tím hodně a pojelo to možná vo pár centimetrů. Jestli to je v nějaké gumě a ta to nechce pustit ven, nevim. Nějakej tip jak tomu pomoct?
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Na vstupu tam nic není, kapilára prostě mizí ve stropu.
Eště sem přemejšlel, než se vůbec prcat tady s těma „spolehlivejma“ věcma co se v reálu jenom jebou…nebylo by lepší to nahradit elektronickým obvodem kde si nastavím čas a ten mi bude spínat relé, třeba jednou za hodinu mi to pustí na 30 minut? Nebo 35, to je jedno, to by se vyladilo. Třeba todle http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Timing/rt8.htm součástky za pár korun, když vykuchám ty původní sráče tak do krabičky se to vejde v pohodě.
Jako nebude to ideální, na druhé straně že občas teplota malinko stoupne než se to zas spustí, mě jde o hovno. V mrazáku to -18 dá, jestli se to zahřeje na -14 a pak to zas spadne je mi šumák. A jestli bude v lednici místo 5 něco mezi 5 a 7 je mi taky jedno.
Vono vůbec…já mám dojem že lednicovej termostat je zkriplenej, protože skoro nejde otáčet, navíc je zabudovanej kdesi v zadní stěně, a ten mrazákovej zas nevytáhnu. Moc srát se mi s tím nechce. Lednici sem někde dostal, tak bych ji nechal než zdechne, ale když jede kompresor furt, tak to taky může být brzo. I když, mě už tu jde půl roku a bůhví jak dlouho to šlo před tím, na kompresoru teplem praskla miska na kondenzát a jak to kapalo na něj začal i zahnívat. Ale v každým případě dostává zabrat a už mě taky sere jak to furt hrčí. Takle to za pár korun můžu dát do stavu, kterej mi přijde lepší, než teď…
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Elektroměr nemám, spotřeba je mi u pr*ele. Rozhodně nehodlám jít kupovat něco novýho s hliníkovejma trubkama, kde je naopak jistota naprosto stoprocentní že se to vymrdá za pár let a bude to neopravitelný. Pokud to za pár korun a relativně bez námahy opravim a při tom získám zkušenosti se zajímavým časovaným obvodem, kterej se mi bude určitě hodit i do budoucna, tak je to dobrej výsledek…
Proti úniku chladiva hovoří to, že zhoršení chladicího výkonu nepozoruju ani v mrazáku, ani dole v chladničce. Za tu dobu co to mám by to bylo už dávno pryč, kdyby tam byla opravdu díra, a nechladilo to vůbec, kór když to jede stále.
Spečený relé taky není, když ten mrazákovej termostat stáhnu, tak se to vypne. Akorát mám dojem, že už to zas ale vůbec nezapne. Takže pokurvený termostaty (jako obvykle a zřejmě oba dva) a fakt nemám náladu se s tím srát.
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Navíc obvod se mi vejde do původní krabice se světlem místo toho původního termostatu. Když to půjde, tak se mi podaří i vyvést poťák abych to moh regulovat v místě původního termostatu
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Ale řikal sem si, pokud je ten časovací bazmeg dost malej, že by se mohl dát vypreparovat (deska a kolečko) a zabudovat dovnitř místo termostatu, kde by zas spínal jen relé. Měl to někdo v ruce, jak je to velký? Dá se to provést?