Elektrostatické nanášení práškové barvy
Moderátor: Moderátoři
Elektrostatické nanášení práškové barvy
Základem většiny druhů prášků jsou polyesterový pryskyřice a některý druhy těch prášků jdou "doma" použít i tak, že se rozmíchajíí v nějakým agresívnějším organickým ředidle (obvykle se doporučuje buď nitroředidlo C-6000, nebo rovnou čistej lakýrnickej toluen) a normální vzduchovou pistolí se nastříkají ve dvou až třech vrstvách. Výsledná vrstva hodně připomíná "pálenej prášek" ...
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To EKKAR: Ta tvoje technologie je nějaká překombinovaná. V jedný výrobně rozvaděčů u HK, kam jezdím pro bedny, strkaj "pofoukaný" plechy a krabice na závěsy do 18 KW elektrický trouby asi tak 1 x 1 x 1,5m. Co dělaj se zplodinama netuším, ale žádný jejich dodatečný pálení tam rozhodně nemaj, v objektu ani není zavedenej plyn. Pochybuju, že kdyby něco špatnýho pouštěl při pečení do vzduchu tak by mu to hygiena nezavřela.
A jo, s tím čištěním je to tak jak píšeš, pokud se má prášek neulpělej na lakovaným povrchu odsát a recyklovat, musí se při změnách barev celej ten odsávací trakt komplet vysát do zásobníku a zbytky vyfoukat stlačeným vzduchem včetně oklepávacích filtrů atp. Ve fabrice je samozřejmě i "ruční" lakovna, kde se práškujou zakázkový vzorníkový barvy podle individuálních objednávek - a tam jsou schopní udělat maximálně tak 6-8 změn za směnu, jinak pokud vedení zavelí, že je nutný udělat naprosto nutně okamžitě a střelhbitě jeden kus další barvy mimo pořadí, ten zpětnej trakt se vysaje jen nahrubo a odlišná barva se napráší honem fofrem aby byla v peci, zatímco kontaminovanej box + "zpátečka" se vyčistí následně do odpadu. Jo, jsou z toho větší ztráty, ale pokud chce podnik vyhovět expresní objednávce a zákoš souhlasí s příplatkem nebo když se jedná o extra súrnou reklamaci, kdy záleží na pověsti fabriky, tak se na korunu nekouká a vysype se to do popelnice smíchaný tak jak to je ...
- Přílohy
-
DSCF3700.JPG- (52.29 KiB) Staženo 157 x
-
DSCF3697.JPG- (68.88 KiB) Staženo 162 x
-
praskpistole.jpg- (7.58 KiB) Staženo 174 x
Střely s povlakem od firmy ARES jsem přebíjel a střílel svýho času z Gew88 a při použití rozumný prachový navážky a pomalejšího prachu chodily výborně, vývrt po střelbě naprosto čistý.
Z předovek i zadovek střílím už velice dlouho a odlívání střel je docela alchymie, takže nějakou zkušenost mám, ale ani zdaleka nevím vše.