Špatná detekce rozlišení

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Wolfik

Špatná detekce rozlišení

#1 Příspěvek od Wolfik »

Mám LCD Iijama Prolite X2483HSU (16:9, nativní 1920 x 1080) a notebook s grafikou Nvidia Quadro 2000m s posledními ovladači od výrobce.

Většina ostatních rozlišení mi funguje správě - po nastavení se to roztáhne na celou obrazovku a monitor v OSD vypíše správné hodnoty.
Problém mám s 1600x900, který monitor v OSD detekuje jako 1280x960, obraz je blbě roztáhlý a ani není ve středu.
OSD monitoru toho moc nenabízí (jenom posun obrazu a horizontální roztahování). V ovladačech Nvidia Optimus jsem našel kulový.
Tuším nějaký bug v ovladačech grafiky od výrobce než v monitoru.

Existuje nějaká utilitka, která může určité parametry nastaveného rozlišení vnutit?
Může na to mít vliv, že to mám připojení přes analogový VGA? DDC info to dostává tak či tak ne?
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Monitor to rozlišení prostě nemusí umět, s tím pak nic nenaděláš. Zkus se podívat, jestli od monitoru vygooglíš nějakou specifikaci, podporovaná rozlišení by tam měla být uvedená. Jaký je důvod používat jiné, než nativní rozlišení?
Wolfik

#3 Příspěvek od Wolfik »

Nižší rozlišení jak nativní má jedině smysl hrách náročné na hw, když počítač nestíhá. Právěže 1280x720 (16:9) je na 24" už dost mázlé, ale 1600x900 by mělo být koukatelné (na jiném fullhd monitoru to ta bylo)
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Jen pro jistotu - je to pripojeno digitalnim rozhranim, ze jo...

A vypada to, ze to monitor neumi, asi nevhodna kombinace H a V freq....
Přílohy
iiyama.png
(44.94 KiB) Staženo 92 x
Wolfik

#5 Příspěvek od Wolfik »

Pořídil jsem si HDMI kabel a přes axago redukci (DisplayPort > HDMI) to připojil. Těcg 1600x900 není dokonalé - momentálně je to vycentrované do středu, ale ne rozpizlé. Pořád lepší než předtím s VGA, to byl obraz roztažený do šířky a nešlo s tím nic dělat...
TAKJAN

#6 Příspěvek od TAKJAN »

Taky se s dovolením zeptám. Po prvním zapnutí prohlížeče tento přesahuje obrazovku, cca 0,5 cm nahoře. Shodím dolů, potom zpět a už to vydrží furt do dalšího vzbuzení. AUTO nastavení na to nemá vliv. (ten nový monitor, HD).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“