Nabíječka NiMh IPC-1 (nenabíjí)
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka NiMh IPC-1 (nenabíjí)
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zkoušel jsem aku do každé ze 4 šachet a proud na displeji klesá jak jsem popsal poprvé. Měřil jsem i proud a ten je 0 A. Displej možná zobrazuje nějaký průměr a když je proud 0, tak postupně klesá. Težko říct, každopádně nabíječka zase nefunguje.
- Přílohy
-
schema.jpg- (50.21 KiB) Staženo 399 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Teď se mi nabíjí 2 aku a na CHARGE je 2,973 V. Je to jak říkáš.
- Přílohy
-
tranzistory.jpg- (58.14 KiB) Staženo 341 x
Poletí do koše(i když bych ji za odměnu za zničené baterie nejraděj omlátil o hlavu výrobci-chytej ale číňana...)
Ani bych se nedivil, kdyby to tak bylo nastavený schválně z důvodu lepší prodejnosti baterií. Hold tržní ekonomika,no ....
I-TEC už nikdy více.
Sháním něco spolehlivějšího - můžete něco jako experti přes elektroniku doporučit?Určitě jich máte dost vyzkoušených a hlavně proměřených, že dávají, co dávat mají.
Priorita je, aby to bateriím neškodilo, ale udržovalo je to dlouhodobě v dobrém stavu. Ale to bude asi sci-fi.
- feliz_navidad
- Přílohy
-
Zapojení_kanálu_BC_700.png- (21.49 KiB) Staženo 379 x
- czatlantis
Zpět k té Maha:
Známé problémy - nenabíjí špatný baterky s vysokým vnitřním odporem - při začátku nabíjení si udělá test a pokud baterce vyleze napětí myslím nad 2V při 2A, tak odmítne nabíjet.Nejdřív mi to vadilo, protože jsem chtěl udělat testy hromady baterek co jsem tu měl...ale nekonec se ty baterky odmítnutý nabíječkou ukázaly být fakt k ničemu a vyházel jsem je.
Regulace proudu funguje tak, že se seká 2A nabíjecí proud. Ale neseká se nějakým rychlým PWM, ale prostě při nastavení 1A sekundu nabíjí 2A, sekundu nic...a analogicky při nižším proudu. Nabíjím v tom prakticky jen Eneloop AA a těm to vůbec nevadí - baterky stejně starý jako nabíječka jsou ještě pořád v provozu a kapacitu mají v pohodě i po těch letech...
A ještě prosba: jaký nabíječ je osvědčený a hlavně pro blbé ? Měl by umět:
1. po vložení jednotlivé články buď vybít a začít nabíjet, nebo začít nabíjet, nebo nedělat nic - podle stavu článku
2. ukončit a oznámit nabití jednotlivých článků
3. oznámit pravděpodobně vadné články
4. vše bez jakékoli manipulace a nastavování uživatelem
Kód: Vybrat vše
http://lygte-info.dk/review/Review Charger Opus BT-C3100 V2.1 UK.htmlJe to Opus BT-C3100.
Nabíjí krom Ni-Mh i širokou škálu ostatních typů baterií,dá se tam otestovat vnitřní odpor baterií, což je údaj, který vypovídá o jejich skutečném stavu.
Funkce: DISCHARGE REFRESH, DISCHARGE, CHARGE, CHARGE TEST,QUICK TEST(vn.odpor).Každopádně problémy s nabíjením toho typu, co jsem psal u IPC-1 výše, nemá.
Baterie neodmítá žádné, krom hodně podvybitých-řeším to jejich krátkodobým(cca 10s) napojením na 6v adaptér, aby získaly potřebné minimální napětí.
Nemám co bych jí vytknul, jsem s touhle nabíječkou velmi spokojen.
IPC-1 každopádně pořizovat z výše uvedených(a czatlantis pozvrzených) důvodů nedoporučuju (navíc je už zastaralá).