sencor sdv-8803t bez funkce

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kalas01

sencor sdv-8803t bez funkce

#1 Příspěvek od kalas01 »

Dobrý den pánové.
Známý mi donesl tento DVB-T+DVD přístroj.
Ze začátku prý zkresloval zvuk,poté přestal fungovat úplně.
Při měření osciloskopem na sekundár. kondech zjištěno na sběrnici -F zvlnění 4V.
Po výměně všech kondů na sekundáru trafa všechna napětí bez střídavé složky.5V v pohodě.Pro mne je pouze podivná hodnota pro displej F-(+16V). F+ (+19V) bude asi OK.Fluoresc.displej již aspon trochu žhne,data z DO jedou,DVD je mrtvé.
Prosím Vás o nějaký podnět případně schéma.
Dík kalas 01.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Já jej mám doteď, občas funkční. Elytů jsme v něm vyměnil už celou hrst, i takové, které nebyly nafouklé, způsobovaly problémy. Jednou dokonce elyt (myslím to byl 100µF?), který měl velký Rs, způsobil to, že displej místo modře svítil bíle.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Ono to ± F bude žhavení displeje a to může být klidně střídavé. No a protože žhavení je současně katodou displeje, tak bude podepřeno nějakým stejnosměrným napětím :wink: .
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“