Zdravím, mám problém se sušičkou AEG lavatherm 58800, během programu (pravidelně po cca 25-ti minutách provozu) se sušička zastaví, začne pípat (3x pípnutí) a sama otevře dvířka, které následně nejdou zavřít (znovu je sama otevírá), myslel jsem si že jde o přehřívání, ale porucha nastane po stejné době i při provozu s odpojenou spirálou, zkusil jsem už všechno možné a nic, ale zjistil jsem že stejná porucha se u sušičky objeví hned po zapnutí (otočením přepínačem pro volbu programu) s odpojeným napájením čerpadla, nicméně čerpadlo jako takové funguje, může jít o chybu na řídící desce? popř. jde tato porucha opravit? budu rád za každou radu.... o jakou poruchu jde nevím, protože u sušičky nefunguje displej
Tady máš nějaké povídání o kvalitě pájení na silových kontaktech relé: http://www.fixya.com/support/t6906877-a ... errors_e54 Displej nefunguje proč? Nebylo by dobré ho taky opravit? Pokud sušička hlásí nějakou chybu, nebylo by špatné vědět, jakou.
Díky za radu, na ty relé se podívám, pokud de o displej, tak tuto sušičku jsem dostal od příbuzného už s nefunkčním displejem, údajně se to nepovedlo opravit ani v servisu, ale já jsem tomu do teď nevěnoval pozornost, kromě displeje sušička fungovala jak má
To, že se to nepodařilo opravit servisu, mě nijak nepřekvapuje, tam lze očekávat pouze montéra - výměnkáře, tedy opravu stylem objednáme nový díl s displejem a vyměníme, zákazník si to pěkně zacáluje. Bude tam použitý nějaký MCU k buzení displeje, je potřeba se podívat, jestli má napájení a pokud to není přímo hlavní mcu, tak k němu povede nějaká komunikační linka, na níž by se dalo mrknout osciloskopem. Datasheet k tomu MCU se možná bude dát na webu najít.
Taky mám problém se sušičkou,občas se zastaví a jenom hučí.Motor byl jako v brzdě ,buben nešel ani roztočit.Kontroloval jsem relátka ,propájel podezřelé spoje a žádný úspěch.Prostě někdy zapnu a dokáže jet celý program.Když zkouším zapínat a vypínat sušičku tak se někdy nerozjede,cukne jede nebo cukne a nejede.Čím to může být ?
typ AEG T 58850R
modul 1259 88 023
Naposledy upravil(a) pepannn dne 28 úno 2017, 18:08, celkem upraveno 1 x.