Trafo ke zdroji AUL 310

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zabak009

Trafo ke zdroji AUL 310

#1 Příspěvek od zabak009 »

Dobry den.
Odesla me polovina zdroje AUL 310. Kdyz jsem zjistoval zavadu zjistil jsem ze na diodovem mustku je asi 88.5V a na druhem mustku 19.5V.
Je to napeti ktere napaji predstabilizator s tyristorem a 88.5V asi nebude realne takze jsem dosel k zaveru ze se prorazilo nekde na vinuti.
Jde nekde tohle trafo sehnat?
Pokud ne jake je napeti na jednotlivych vinutich trafa. Nechci se toho zdroje jen tak vzdat.
Dekuji predem.
gepard

#2 Příspěvek od gepard »

Zdárec,
přímo ti nejsem schopen odpovědět, ale pro info - bude se jednat o transformátor s označením T1 (viz. odkaz na serv. manuál) ... č.v. 2-S-072 231. Druhý trafo (T2) je určeno výhradně pro V-metry. Dle toho označení u T1 jsem na netu nic nenašel :( . V odkaze máš servisní manuál, vč. schémat jednotlivých bloků a jejich zapojení. Jedná se o trafo, které má poměrně dost oddělených vinutí. V případě, že samotné trafo neseženeš, pokus se sehnat jiný zdroj AUL 310 na kuchnutí. V nejhorším bych ti doporučil změřit si napětí na ostatních vinutích (druhý kanál bude stejný ... a dle info je asi funkční) a podle použitých pojistek u jednotlivých vinutí (viz. schéma zapojení) vzít v úvahu proudovou zatížitelnost jednotl. vinutí ... a nechat ho vyrobit. Bude to ale stát "balík".

Zdroj AUL 310 - ZPA-KOŠÍŘE
-- Gepard --
EL34

#3 Příspěvek od EL34 »

Není tam podobné trafo jako ve zdroji aritma TSZ75?
Pokud jo, tak bych mohl napětí změřit. Ale na rovinu, pokud tam je to C trafo z ortopermových plechů vakuově impregnováné, tak bych chybu v něm nehledal. Tato trafa vydržela všechno..
zabak009

#4 Příspěvek od zabak009 »

To nevim jestli je stejne jako na zdroji TSZ 75. Napeti pro predstabilizator v druhem kanale je 19.5V ale pro jednicku je tech zminovanych 88.5V jak si teda vysvetlujete takove napeti. Jsem z toho uplne nestastny.
To servisni schema mam ale jak rikam je to tak tucne vsechno ze treba R10 splyvalo dohromady a nebyl jsem schopen to precist. Kdyz se kouknete do schematu predstabilizatoru tak R3 zapojen do emitoru se upne spalil.
Co bych potreboval je precist aspon cisla na planech kde jsou zapojena vinuti trafa. Jen velice tezko to louskam abych k tomu bud koupil nove trafo nebo nechal previnout.

Muzu vas poprosit o pomoc kdyby jste se dozvedeli odnekud ze by ten zdroj pustil aby jste mi dali vedet?
Naposledy upravil(a) zabak009 dne 25 led 2017, 13:38, celkem upraveno 1 x.
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

To měříš přímo na můstku na který není nic připojeno ani filtrační elyt? Už se mi párkrát stalo že naměřené napětí na můstku "ukazovalo" 3x víc než skutečnost. Stačilo za můstek zapojit elyt a hodnota už byla O.K.
zabak009

#6 Příspěvek od zabak009 »

Merim to bez zatizeni a bez karet.
Takze na plus a minus staci dat elyt kondik? Pac na mustku jsou svitkove kondenzatorry a jeden je v sakru. Vypada jako streleny.
zabak009

#7 Příspěvek od zabak009 »

A jinak jo meril jsem to primo na mustku. Podle schematu tam zadny kondik filtracni neni tak vyzkousim nejdriv to. Staci kdyz ho napajim na mustek primo na diody + -?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“