Jaké uhlíky do regulátoru RL 40, 220V, 700Ohmů ?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Misa503

Jaké uhlíky do regulátoru RL 40, 220V, 700Ohmů ?

#1 Příspěvek od Misa503 »

Dobrý den.

Mám kufříkový šicí stroj Lada T 132 z roku 1957, který má uhlíkový regulátor TYP RL 40, 220V, 700 Ohmů, 50W, 0,7A.

Uvnitř regulátoru jsou uhlíky které jdou prý v případě potřeby vyměnit a mě by zajímalo, jak poznám již při šití, že se blíží konec životnosti uhlíků? A kde by se daly tyto uhlíky sehnat nebo z něčeho jiného napasovat do tohoto regulátoru. Jak je možné, že tyto uhlíky ještě fungují, když je šicí stroj v domácím prostředí používán od roku 1957, sice občas, ale i tak se divím, že vše stále funguje. Otáčky motoru se regulují pravou nohou nad kolenem přes páku u šicího stroje. Občas slyším při přidávání otáček takové jakoby "prskání-jiskření nebo něco tak ", tak nevím, zda to již neznamená, že uhlíky je třeba co nejdříve měnit.

Děkuji za případné nějaké nápady či rady.
Přílohy
Lada T132-uhlíkový regulátor2.jpg
(95.34 KiB) Staženo 197 x
Lada T132 -uhlíkový regulátor.jpg
(90.83 KiB) Staženo 189 x
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Krásná myšlenka: "jak je možné, že tyto uhlíky ještě fungují, když je šicí stroj v domácím prostředí používán od roku 1957?" Co dodat, dříve se by se ptali, "jak to, že to po dvou letech už nefunguje?" :D Ale, uhlíky je třeba občas kontrolovat. Ono totiž končící uhlík může nevratně poškodit lamely rotoru. A kde sehnat? Kdekoli, kde se prodávají uhlíky. Pokud nebudou mít daný rozměr, vezmes nejbližší větší a obrousíš na smirkovém papíře.
..to bude jen ňákej odpůrek
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Tyto šlapky bývají doživotní . Dají se seřizovat . Pokud jsi je nezahodil , tak je am dej a jen dolaď šroubky . Postupně je (po půlotáčce) dotahuješ a zkoušíš s motorem . Až se rozběhne naplno, necháš tak .
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Sorry, měl jsem za to, že se jedná o uhlíky motoru.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Součástky“