Jo, ale není tam schéma modulu, v sekci bastlení bych ho teda očekával, ne jen popis funkce a nutnost koupit hotový. Tu jsme na bastlírně zvyklí si spíš vše udělat.
Nenápadná reklama – nápadné je, že nějaký anonym rozprodává amatérsky zhotovené moduly, ke kterým není technická dokumentace, nejsou uvedeny jejich technické parametry, návod k instalaci do přístroje, pouze přiložené změny ve schematu původního zapojení, ale za to je uvedena cena modulů. No, nekupte si zajíce v pytli od tajemného neznámého!
Asi jsem měl napsat jestli nejsou nějaké zkušenosti s náhradama tunelových diod. Pokud vím, tak se dají sehnat už jenom ruské -moldavské, ale je to sázka do loterie protože prodejce může poslat jiný typ než objednaný. A americké diody jsou na tom podobně, špatná dostupnost a vysoká cena.
Pokud téma patří do jiné sekce, tak se omlouvám.
Loni jsem kupoval na ebay tunelek 6 ks do BM566 a BM526 na Ukrajině od nějaké ženské. Cenově to vyšlo cca 100,- Kč jedna a s dodávkou nebyl problém.
U tohohle modulu bych se spíše ptal, kdo jej již úspěšně použil - celý funkční BM566A jsem koupil za 1200,- .
Zásoby nejsou nekonečné, někteří na ebay prodávají součástky "nálezový stav nikdy nepoužité (ze smetiště)". Pár těch vadných nepoužitých tunelovek jsem testoval, některé se dokáží dočasně vzpamatovat při měření a za pár dní opět zlobí.
Tak to jsi měl asi smůlu a já štěstí . Kupoval jsem je taky buď z Ruska nebo spíš z Ukrajiny pro opravu časovky do TEKa. Americký hovádka neví co by za ně chtěli . Měřil jsem je, všechny byly OK. Je pravda, že podle sortimentu prodávající asi koupil nějaký armádní sklad.
Můj problém to není. Známý koupil 10ks na ebay a 3 jsou vadné, jedna další umřela po pájení. V Holicích koupil od nějakého Uk dalších 5 a ty jsou funkční.