Dva monitory na jednu kartu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Krakis

Dva monitory na jednu kartu

#1 Příspěvek od Krakis »

Ahoj,tak jsem si myslel,jak bude triviální připojit si druhý monitor,ale zřejmě někde soudruzi z NDR udělali chybu.... :( Na novou kartu GV-N730-2GI, 2GB GDDR3 (1600MHz), NVIDIA GeForce GT730 (700MHz), PCIe x16, 128bit, DVI, HDMI,VGA mám připojen na výstup VGA monitor LG FLATRON L1915S a na výstup DVI jsem připojil přes redukci (DVI-VGA) monitor Asus VW193D [19" LCD].A ejhle-na monitoru 1.(LG) mi zmizely ikony na ploše a druhý nenaskočil vůbec.Přitom v nastavení jsou vidět oba monitory,ale druhý nereaguje a navíc je obrazovka (1.) jakoby v šedém oparu.Tak mě napadlo-není třeba ta redukce jednostraná ? Díky za rady.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

A co nastavení ve woknech pro přepínání monitorů a jejich zapínání?
Krakis

#3 Příspěvek od Krakis »

Přitom v nastavení jsou vidět oba monitory,ale druhý nereaguje a navíc je obrazovka (1.) jakoby v šedém oparu.
Nagant

#4 Příspěvek od Nagant »

Ta rozlišení/frekvence monitorů máš nastavena pro každý monitor správně a restartoval jsi PC?
Ovladače karty aktuální a dobře funkční?
Máš nastavený režim rozšířené plochy?

Zkusil bych ještě případně přehodit připojení monitorů.
Nebo připojit jeden z monitorů přes HDMI-VGA redukci (v práci používám tuhle: https://www.alza.cz/akasa-hdmi-vga-d4454551.htm?o=1 , můj popis je tam v Hodnocení ).
warp

#5 Příspěvek od warp »

Co se děje, když připojíš na DVI přes redukci jen jeden z monitorů? Naskočí vůbec? Samozřejmě se to musí připojit při vypnutém PC, možná nefunguje správně ta redukce, DVI je na kartě většinou primární (1.) a VGA sekundární (2.) monitor. To že je šedivý-neaktivní je tím že vlastně neběží/nekomunikuje. Zkrátka zkus jinou redukci či kabel jen škoda že mají oba LCD pouze VGA. A ještě nakonec zmíním možný ale neřešitelný problém, a to že karta nemá v DVI konektoru zapojenou analogovou část !
PS: Ještě jsem se díval na specifikaci od GigaByte (Features Dual-Link DVI-I / HDMI / D-Sub) a DVI-I je pro oba typy - takže asi redukce.
Naposledy upravil(a) warp dne 28 led 2017, 10:47, celkem upraveno 1 x.
Krakis

#6 Příspěvek od Krakis »

Tak je to jasné-mám tuto redukci-DVI D-D-SUB : https://www.google.cz/search?q=DVI-d&bi ... PM%3A.Taky mě to mohlo napadnout,takže jdu do HDMI-D SUB.To snad nemá tolik variant jako DVI.Díky
Krakis

#7 Příspěvek od Krakis »

Ještě jsem našel šňůru DVI-A a VGA,tak ji jdu zkusit...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ma vobec ta karta dva RAMDACy, aby mohli fungovat dva VGA monitory?
warp

#9 Příspěvek od warp »

Ta DVI-VGA šňůra by měla fungovat --- napš jak jsi dopadl.
Krakis

#10 Příspěvek od Krakis »

Tož funguju.Takže mám primární monitor na DVI-I a druhý na VGA výstupu z karty,i když šňůra je DVI-A.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“