Nabíjení přes USB u mp3 přehrávače
Moderátor: Moderátoři
Nabíjení přes USB u mp3 přehrávače
Mám EMGETON CULT, doslova ho nesnáším. Ale když už je, nahrál jsem si tam angličtinu. Nepochopil jsem dodnes, že při celém zasunutí konektoru USB (na straně počítače) se identifikuje jako paměť a po částečném vytažení konektoru USB začne nabíjet. Dík za vysvětlení.
- Artaban001
padik píše:Ahoj.
Mám EMGETON CULT, doslova ho nesnáším. Ale když už je, nahrál jsem si tam angličtinu. Nepochopil jsem dodnes, že při celém zasunutí konektoru USB (na straně počítače) se identifikuje jako paměť a po částečném vytažení konektoru USB začne nabíjet. Dík za vysvětlení.
Napájecí piny (první a čtvrtý) jsou delší, než datový (ty dva prostřední). Pokud jej chceš nabíjet, použij síťovou USB nabíječku která nemá připojené datové piny. Podle propojení datových pinů se u některých výrobků volí "mód nabíjení"
A Artabane, spousta zařízení detekuje právě podle spojení D+ a D- typ připojeného zařízení. Pokud nejsou tyto datové piny spojeny, zařízení nabíječku detekuje jako datový kabel, u něhož se počítá s max. proudem 0,5A.
Pokud datové piny spojíš odporem menším jak 10kΩ, detekuje se to jako nabíječka, pak se nabíjecí proud zvýší.
Zkoušel jsem s tímto dělat nějaké pokusy u telefonů- pod 25kΩ se proud začal zvyšovat, pod 10kΩ už telefon nereagoval na snižování odporu a nabíjel 1,4A (nabíječku jsem měl 2,1A).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
A to, že se baterie nabíjí při Mass Storage, to je samozřejmé. Ovšem zažil jsem u různých přenosných zařízení poškozené konektory, kdy se zařízení začalo chovat nevyzpytatelně. Proto jsem se tazatele na začátku ptal, jak je to u jeho zařízení. No co, odpověď ještě nemáme.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...