Vhodné relé pro spojení dvou motor regulátorů
Moderátor: Moderátoři
Vhodné relé pro spojení dvou motor regulátorů
jsem na tomto fóru nový. Ikdyž jsem zde již pasivně vyčetl spoustu informací, které mi mnohokrát velmi pomohli. Nyní jsem ale v koncích a proto jsem se rozhodl Vás znalce aktivně požádat o pomoc.
Zabývám se stavbou elektrokol a nyní bych si poprvé rád postavil kolo, které má motor v předním i zadním náboji. Ke každému motoru mám řídící jednotku, která reaguje na otočný plyn na rukojeti. Tento plyn přes halový senzor posílá do jednotky napětí 0 - 5V (dle otočení). Standardně bych tento plyn zapojil na obě jednotky paralelně a fungovalo by to (to jsem vyzkoušel). V tomto případě by ale oba motory jeli vždy na stejné procento otáček a to bohužel nyní nepotřebuji, protože oba motory jsou trochu jiné a vinuté na jiné otáčky. Potřeboval bych tedy následující charakteristiku:
0 - 1V(cca) by standardně reagovala první řídící jednotka.
1 - 5V by první řídící jednotka jela stále lineárně, ale druhá by se už od 1V sepla na plno
Potřeboval bych tedy nějaký druh relé, transistoru, SSR relé (cokoliv), co by seplo kontakty na druhé řídící jednotce a drželo by je sepnuté, kdykoliv by byl plyn na úrovni mezi 1 - 5V. Pokud by kleslo pod 1V, tak by kontakty opět rozpojilo.
Pro upřesnění, potřebuji tedy, aby druhá řidící jednotka fungovala jen jako on/off (nic mezi tím být nemusí).
Hledal jsem na internetu nějaká SSR relé, které mají spínací hodnotu 1,15V, ale nevím, jestli by vydržely až do těch 5V.
Pokud budete chtít pro upřesnění, tak sem mohu zkusit hodit nákres, jak bych si to představoval...
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.
Lubomír Sochr
- weed_smoker
Na druhou stranu je to dost jednoduché na to, aby stálo za to vyzkoušet to.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)