Jak spustit starej Dospřekladač na W7/32
Moderátor: Moderátoři
Jak spustit starej Dospřekladač na W7/32
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ZdenekHQ píše:Trošku nerozumím - chceš přeložit kód (spustit překladač) v Pascalu nebo v assembleru (JSA)?
Chci spustit ASM51, co kdysi napsali v Amitu s.r.o. Je to naprogramovaný v Pascalu. Když se laboruje v pifu s velikostí písma, tak to nereaguje. Ale XSC to vyřešil, když se nejdříve nastaví písmo ve vlastnostech Příkazovýho řádku, tak se to zvětší. Ale je to bohužel málo, pokud dám největší rastrový co je v nabídce, tak je okno jen 1/4 monitoru. Největší to je s TT Consolas 36, pak je okno 2/3 monitoru. Na full screen to prostě zvětšit nejde.
- Přílohy
-
Screenshot 2017-02-25 20.33.43.png- (132.73 KiB) Staženo 138 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si překladač spouštěnej z příkazovýho řádku pro asm i pascal "zabudoval" do PsPadu, takže zdroják píšu v PsPadu a pokud je chyba v překladu, umí to i skočit na patřičnej řádek. Tím jsem obešel všechny problémy s DOSem. Ale jedu na XP.
P.S. Já si takhle značím místa, který musím dořešit. Překladač to totiž ve výsledku ignoruje a program je funkční, ale pořád vím, kde mě něco chybí. Zrovna jsem ve stadiu, kdy ty záměrný chyby "vyrábím", protože dělám pořádek
- Přílohy
-
pspad_edit.jpg- (153.24 KiB) Staženo 116 x
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- pocitujlasku
Preco zeleznice nemaju sklady uhlia a vody, keby niekto chcel ist parnou lokomotivou?
alebo preco nie su napajadla pre kone na kazdej benzinke, kedy niekto chcel ist na koci s konskym zaprahom.
Proste, vznikaju nove veci a tie stare podstupne upadaju. To je normalna vec. A udrziavat system tak, aby fungoval pre vsetky programy a zaroven splnal bezpecnostne poziadavky (dos programy maju priamy pristup na hw, a pouzivaju prikazy, ktore su dnes uz zakazane z hladiska bezpecnost) je jenoducho nemozne.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tento hamburgerový pokrok není k ničemu.