Rakletovač Tefal

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinP5

Rakletovač Tefal

#1 Příspěvek od MartinP5 »

Ahoj, měl bych na Vás dotaz. Dostali jsme tento rakletovač od Tefalu. Když jsem ho připojil do zásuvky po nějaké době vyhodil proudový chránič. Rozebral jsem to, když to vyhodilo chránič. Dle zapojení se mi jeví všechno v pohodě. Dle štítku také nic extra 220V, 50Hz, 1200W. Přidávám fotku zapojení. Černá je euro zásuvka a bílý je jednopólový kolébkový vypínač. V čem by mohl být zakopanej pes?
Přílohy
image (2).jpeg
Černá je euro zásuvka a bílý je jednopólový kolébkový vypínač
(220.93 KiB) Staženo 255 x
alkom01

#2 Příspěvek od alkom01 »

S velkou pravděpodobností vadné topné těleso - po zahřátí má svod / zkrat na kostru.
Pivo v přírodě ničím nenahradíš!
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

A protože nejsem zoofilní nekrofil, zakopanýho psa bych v tom nehledal. Je třeba změřit izolační odpor vůči kostře jednotlivě přívodního kabelu, vypínače a nakonec mýho favorita-těleso.
..to bude jen ňákej odpůrek
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Totéž sem řešil na remosce. Vyšší napětí a vzrůstající teplota vedle ke zvýšení svodu a vybavení chrániče. Ani zkušebních 100V (živé vývody proti kostře) ve studeném stavu neukázalo potenciální problém.
Takže se zde nedá spoléhat na měření svodu obyčejným multimetrem - napájení (přinejlepším 9V) prostě svod nemá mnohdy šanci ukázat.

Zde je jediné správné použít megmet - poprosit nějakyho revizáka, ať Ti to tělěso prověří. Za žádných okolností nesmí být odpojena kostra (zelenožlutý - PE), byť by to nějakého blázna mohlo napadnouit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Dodnes jsem termín "rakletovač" neznal.

Mimochodem, jistý doktor z brněnského špitálu tvrdí, že roztavený sýr obecně (ať už je to smažák, fondue atd.) výrazně zvyšuje riziko refluxu a tím i riziko rakoviny hltanu (mám to od kámoše, co tuhle nemoc jako jeden z mála dlouhodobě přežil).

Dobrou chuť, nic pro mě.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
MartinP5

#6 Příspěvek od MartinP5 »

Zdravím,

díky za odpovědi. Měli jste pravdu je to díky svodu. Takže to nejspíš půjde směr odpad.
ohryzek36

#7 Příspěvek od ohryzek36 »

Co to je za "rakletovač"? Třeba na RE500034 se dá topné těleso sehnat do dvou stovek, tento typ nepoznávám (moc často tyto věci neopravuju), ale možná bych taky věděl, co a jak.
MartinP5

#8 Příspěvek od MartinP5 »

Ahoj,

jde o Tefal Rumilly, Type 1201, Serie 2
ohryzek36

#9 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak, pokud je to tento, co sem posílám (typ 782300), tak bohužel - je to až moc staré (snad 10+ let, nevím) a dle dokumentace se na to dá sehnat už jenom přívodní kabel a euro zásuvka, takže je to neopravitelné. U novějších výrobků se tělesa ještě dají sehnat, ale u tohoto už prostě nic.
Přílohy
racl.JPG
(26.85 KiB) Staženo 229 x
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“