ako prečítať SATA hard disk z HP ProBook6550?
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
ako prečítať SATA hard disk z HP ProBook6550?
Rád by som sa spýtal, či by mi vedel niekto s týmto poradiť. Odišiel mi počítač (HP ProBook6550), odniesla si to zrejme grafická karta (najskôr pruhy cez obraz, neskôr tmavá obrazovka). Počítač išiel spustiť tlačidlom.
Rozhodol som sa teda, že vytiahnem z neho harddisk a stiahnem z neho zvyšok nezazálohovaných dát.
A tu práve nastal problém:
V zásobe som mal externý disk Intenso 320 GB, Art. nr. 6002510. otvoril som ho a namiesto pôvodného som na SATA zbernicu pripojil disk z notebooku.
Avšak, po pripojení do USB portu sa disk rozkrúti, no počítač ho nerozpozná. Správca zariadení zobrazuje, že je pripojené kompozitné zariadenie, no nevidí mass-storage zariadenie. Taktiež sa zariadenie nezobrazí medzi diskami. diskmgmt.msc ho taktiež nevidí.
Po výmene disku za Intenso model bez problémov systém tento disk rozpozná.
Mám podozrenie, že Intenso si zaznamenalo nejaké vlastné dáta do zavádzacieho sektoru, takže elektronika chodí len s ich "vnútrajškom". No s týmto nie som si istý.
Ivan_Ryger píše:Avšak, po pripojení do USB portu sa disk rozkrúti, no počítač ho nerozpozná. Správca zariadení zobrazuje, že je pripojené kompozitné zariadenie, no nevidí mass-storage zariadenie.
.
Pokud nevidi mass storage, tak to urcite nebude pouzitym filesystemem. To by videl mass storage "bez diskety", nebo RAW oddil, a vyzvu k formatovani.
Takhle bych spis rekl, ze ten USB ramecek disk proste nezere.
Pripojit primo na SATA port v PC a uvidis.
- Ivan_Ryger
- Ivan_Ryger
- Ivan_Ryger
- pocitujlasku
Tie univerzalne redukcie je dobre mat doma, sam som objednaval 3ks, kus neprevysujuci cenu 2 piv Taketo nieco
- Ivan_Ryger
U desktopu jeste budiz, ale taky spis ne.
Za me je ideal mit doma sitovy uloziste s nejakou RAID konfiguraci. Stejne ma kazdej doma tech zarizeni nekolik, a takhle se navic pohodlne dostane ke svym datum ze vsech zarizeni.
Me popravde ten USB ramecek celkem prekvapil, jeste jsem se s takovym vybiravym nesetkal.
jen pro zajimavost, jakej disk v tom ramecku byl puvodne, a jakej je ten z notasu?
Ivan_Ryger píše:dúfajme, že toto nie je ten prípad.
eventuálne, dá sa s Božou pomocou dáta na disku dešifrovať?
Obavam se, ze tady bude i buh kratkej - pokud to slo pres TPM modul, tak bych tomu nadeje nedaval. Alespon ne rozumnym zpusobem