Tenkrát to měla být špičková záležitost. Má dnes cenu s tím něco dělat? Dělal jste s tím švábem někdo? Případně nějaký úskalí? Pokud to nebude chodit, určitě mi to přinese.
Díky
Moderátor: Moderátoři
Ty Overtury jsou trochu citlivý na topologii DPS, ale pokud dohledáš to starší Amáro a desku podle něj necháš učunit (je navrhovaná podle datasheetu NatSemi), uděláš nejlíp co jde. Ty 3886 jsou fakt to nej, co v integrovaný podobě pořád ještě jde koupit - kam se s 10násobným odstupem doslova serou nějaký spínáky. Hlavně chtějí dostatečně velkej chladič s malým odporem a zdroj s malým vnitřním odporem a dobrou filtrací (zlepšuje to ještě víc jejich už tak dobrej odstup s/š) - a ještě jedno upozornění: ty Overtury vyžadujou na výstupu paralelní LR článek (drát cca 10-15 závitů namotanejch na 2W odpor), bez něj riskuješ poškození nebo aspoň "zabrání" interních ochran ve chvíli, kdy se vinou nevyváženejch vlastností připojenejch reprosoustav začne zátěž jevit nějak ne zrovna korektně odporově (převáží komplexní charakter vstupu vexle).Celeron píše:Kámošův synáček trochu pokročilý v bastlení v elektronice by si chtěl postavit nějaký kvalitnější zesilovač. Doma mám už asi 15 let 2 ks LM3886 a 2 ks LM2876 Overture. Kdysi jsem to chtěl stavět, v AR byl někdy před 20 lety návod od ing Kosmela. Myslím, že zmíněný zesák z AR je na toho jeho syna tak akorát konstrukce.
Tenkrát to měla být špičková záležitost. Má dnes cenu s tím něco dělat? Dělal jste s tím švábem někdo? Případně nějaký úskalí? Pokud to nebude chodit, určitě mi to přinese.![]()
Díky
EKKAR píše:Ty Overtury jsou trochu citlivý na topologii DPS
Leoš kdysi na Audiowebu píše:Co se zvuku týče, názory se různí. Fakt je, že oba výše jmenované obvody mají o dost jiný zvuk, než LM3886. Horší zvuk by byl zavádějící pojem, řekněme tomu jiný, možná poněkud ostřejší a rozhodně ne neutrální jako LM3886. To může být onde ku prospěchu, tu na závadu věci.
Dodejme ještě, že obě TDA jsou relativně hbité obvody, které mohou při nekorektním návrhu desky či zapojení dělat potíže - které se téměř nevyskytují u LM3886, to je IO mírný jako beránek.