Porouchaná věž Sony MHC-RG440S

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jaojao56

Porouchaná věž Sony MHC-RG440S

#1 Příspěvek od jaojao56 »

Dostala se mi do rukou věž Sony RG440S. Když jsem ji poprvé zapnul, vypadalo to na nějaký zásek, vždy to skočilo do stand-by režimu.
Byla zaseklá kazeta. Tu jsem vytáhl.
No věž trpí následující poruchou. Všechny prvky, (tuner, přehrávač CD, kazet) samostatně fungují.
Co nefunguje je samostatný ovládací čelní panel. každé tlačítko si dělá co chce a jenom přepnout z tape decku na tuner zabere minutu než tlačítka pomačkám tak, aby to tam skočilo.

Dle charakteru závady odhaduju že odešel nějaký logický čip (např. IC601) :-(
Nesetkal se někdo s něčím podobným?
Schéma je tu:
https://www.manualslib.com/products/Sony-Hcd-Rg440-4077656.html
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Parně mají tlačítka svod. Ten svod může dělat i desítky kohm. Nebo špatný kontakt. Pro začátek tlačítka prostříkat isopropylem.
jaojao56

#3 Příspěvek od jaojao56 »

ZVUK2000 píše:Parně mají tlačítka svod. Ten svod může dělat i desítky kohm. Nebo špatný kontakt. Pro začátek tlačítka prostříkat isopropylem.

Dobře, jakmile se k tomu dostanu, rozhodím to a pročistím.
Pravdou je že blbne levá polovina. Napravo fungují.

I když stalo se mi ješte to, že to přehrávalo cd po zmáčknutí aby vyjel měnič, tak vyjel, ale přehrávač nepřestal přehrávat :D
By mě zajímalo, co by udělal, kdybych mu vložil další cd na stejnou pozici.
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Pokud to lze, tak vyzpovídat majitele, co se přesně stalo.
Klidně Ti mohl hafo okolností okolo poruchy zatajit, vím o tom ze servisu své.
Lidi, při vidině bezplatné záruční opravy, dokáží tvrdit, vymýšlet si a zatloukat až neskutečně. Někteří zvlášť dobře vypečení i přísahali na svou čest, na smrt své dávno mrtvé matky apod. :-), prostě úplně neuvěřitelné věci, dala by se o tom napsat knížka, kdybych vyzpovídal ještě své bývalé kolegy od televizorů :-)
Takhle fikaně lhát neuměli ani ti největší sígři ze základky :-)
Mohlo tam něco natéct, nebo to bylo něčím agresivnějším postříkáno. Pečlivě utřeno a uklizeno to nemusí být na první pohled viditelné.
Zmatky v tlačítkovém ovládání někdy způsobilo i jedno trvale sepnuté tlačítko, nebo promáčknuté a se svodem řádu desítek kOhm.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Vyjizdeni menice pocas prehravani je funkce "disc ex-change". Na prehravanou pozici by nemelo jit cd vlozit pac menic by nemel byt v pohybu. A jak tady padlo, mikrospinace maj svod, pripadne zlobi nejaky odpor vsazeny v matici tlacitek.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mikrospínače u Sony věží, to je klasika. Taky jsem jednu dostal. Mikrospínače vyházet a vyměnit.

Taková věž dokáže v noci i strašit, když se najednou začne samo otevírat a zavírat šuple pro CD.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“