Výměna závěsu dvířek u sporáku Amica.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DavidM

Výměna závěsu dvířek u sporáku Amica.

#1 Příspěvek od DavidM »

Dobrý.
U sporáku Amica začalo zlobit zavírání dvířek sporáku.PO demontáži dvířek jsem zjistil že jeden závěs neběhá správně a v těsně před zavřením nedomačkává dvířka trouby.Na netu jsem našel náhradní.

https://www.žádnou_reklamu_viz_pravidla.cz/1562-zbozi-109 ... amica.html

Ale jak provést demontáž.Závěs je v kostře sporáku pouze nasazen za zadní část?Tedy ,, lomcováním,, povolí? :)
Děkuji za odpověď
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Dvířka přizvednout a vytáhnout, musí to vyskočit z toho spodního vybrání, co je vidět na obrázku. Mají to tak skoro všechny trouby. Pokud je to za roky používání řádně zaneřáděné omastkem, může se to i dost bránit a trochu tomu pomůže proces vytahování v ohřátém stavu.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

DavidM píše:PO demontáži dvířek
Mně není jasné zda jsi dvířka už vyjmul ze sporáku a ptáš se na vyjmutí mechanizmu závěsu z dvířek, nebo jak?
Přílohy
8042001.jpg
(40.34 KiB) Staženo 231 x
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
doktor365

#4 Příspěvek od doktor365 »

Pohledej na youtube tam něco najdeš
https://www.youtube.com/watch?v=75DSB2Uihic
DavidM

#5 Příspěvek od DavidM »

serviceman píše:
DavidM píše:PO demontáži dvířek
Mně není jasné zda jsi dvířka už vyjmul ze sporáku a ptáš se na vyjmutí mechanizmu závěsu z dvířek, nebo jak?

OK.Doplním.
Dvířka jsem sejmul ze závěsů.Výška usazení na dvířek na záveěu ne nedá nijak nastavovat,výška je pevně daná šroubky které drží dvířka na závěsech.
A ano zajímá mně jak vyjmout samotný závěs ze sporáku.Jeden se dovírá až k troubě,druhý pocvakává a nechává vůli cca. 1 cm od zavření.Tedy předpokládám že je vadný a potřeboval bych poradit jak ho výjmout.Podle fotky drží v skrytém ,,zámku,, ve sporáku.Zatím jsem neměl odvahu použít nějaké větší násilí.:)
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Je tam v tom nýtu, co je vidět na obrázku od tebe, aretace, aby dvířka držela v pootevřeném stavu? Pokud ano, tak aretaci vyklop do polohy, kdy dvířka nejdou dovřít, nech pant o aretaci opřít a přizvednutím a tahem šikmo vzhůru to musí jít ven. Pant je třeba zaaretovat proto, že se jinak pereš s pružinou, která ti brání pant ze zámku vysadit.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“