aký je optimálny korečný zosilovač pre lm3886
Moderátor: Moderátoři
- Dlhovlasy_brat
aký je optimálny korečný zosilovač pre lm3886
postavil som si koncak s lm3886 a k tomu by som sa chcel opýtať, od ktorého korekčného zosilňovača (pomer nenáročnosť /kvalita) by som sa mohol odraziť? Sú optimálne korekcie z gramofónu NZC710, či tieto môžem rovno vyhodiť do popolnice? Stačia mi dvojpásmové korekcie.
Za rady som povďačný
A kutilmile - nelituju tě
Nicméně bych řekl, že dobře udělaný Baxandallův korektor, ba i stařičký Williamsonův korektor ze zesilovače Twin20, jsou o těsné i větší poznání lepší.
Koukám, že si toto schéma, které jsem kdysi zakreslil já, si v Liberci "vypůjčili" z našeho uploadu, aniž by se ptali, a nebyli jediní... no co už....
Zbývají ještě pasivní korektory, k nim zase je potřeba nějaký zesilovací stupeň k vyrovnání jejich útlumu, i tím je lze zkazit...
Můžeme si tu zase zahájit debatu o tom, jestli by nebyl skutečně lepší nějaký pasivní korektor, ale to bych dost nerad. Různých zapojení existuje hromada a častěji záleží na ostatních částech řetězce, než na druhu korektoru.
Pravda, tenkrát jsem neměl nic, čím bych měřil, takže jen "uchometricky".
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- weed_smoker
- Dlhovlasy_brat
Takisto mám aj gramorádio 1039A Dominant a tam sú tiež nekvalitné korekcie. Bolo by prijateľné vymeniť pôvodné korekcie za LM1036 a na KS dať LM1875?
- Dlhovlasy_brat
Hill píše:O malinko méně to šumět bude, jenže v to rádiu toho šumí víc, a nakonec zjistíš, že výsledek neodpovídá úsilí, které jsi do toho investoval.
A navíc už to nebude originál Dominant.
Když ti nezáleží na tom, aby Dominant zůstal jako historický kousek v původním zapojení, tak to udělej.
Tak to bude zrejme najlepšie nechať v pôvodnom stave Dominanta.