hledání osoby podle fotky-Google?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
_luky_

hledání osoby podle fotky-Google?

#1 Příspěvek od _luky_ »

Zdravím,
mám hypotetickou otázku: Kdybych měl fotku člověka, kterého bych potřebovat najít, lze využít nějaký nástroj, který by na internetu hledal podle obličeje? Google nepoznává ani obličeje, ani konkrétní místnost.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Hledání shodných obrázků na Googlu je zoufale špatné a nepoužitelné. Je to ale jediné, co je. Že by ti nějaký volně přístupný program řekl "tohle je Tonda", nečekej.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
dobrman

#3 Příspěvek od dobrman »

mrkni na
tohle

Ale moc si asi od toho neslibuj...
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Co Wolfram? Ten ma taky "image input"... zkus, co to udela ;-)
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Behemot »

V rámci big data už samozřejmě tohle funguje, nicméně pro koncáka to asi nebude…teď si na tom rejžují korporace, případně to prodávají za vaše (těžký) prachy stádu, aby mohl šmírovat lidi a činit represi.
Bernard

#6 Příspěvek od Bernard »

Na některých fórech se občas jako avatar použije fotka nějaké osoby. Párkrát jsem uspěl s vyhledáváním na Gůglu podle obrázku, vyklubal se z toho herec nebo zpěvák. Databáze digitálních obtisků se asi plní osobami známými nebo smutně proslulými.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Minimálně stejnou fotku umí najít tahle stránka: https://tineye.com
A neohlíží se na velikost, rozlišení nebo na oříznutí. Takže se pak dá hledaná fotka, POKUD UŽ JE NĚKDE NA NETU POJMENOVANÁ, ztotožnit s osobou nebo podnikem. Do vyhledávacího řádku lze přetáhnout jak přímo fotku z adresáře v počítači, tak i nakopírovat URL adresu "vzorovýho" snímku.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
_luky_

#8 Příspěvek od _luky_ »

Díky za rady. Prozradím vám, o co šlo. Nějaký nenechavec ukradl IP kameru a v nějakém pohnutí mysli jí doma připojil do sítě. A tak kamera vesele posílala fotky. Tedy nemám stejnou fotku, jako se válí někde na netu, ale mám fotku člověka. Bohužel IP adresa je mobilní intenet, tak jsem do toho dnes zapojil PaCH, protože legální cestou se k majiteli dotyčné IP adresy nedostanu. Uvidíme, jestli mi kameru přinesou zpátky.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Jj, zloděj tě ještě zažaluje za vlastní hloupost. Mimochodem to musel být slušnej retard, to zapínat. :roll:
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Ukládat fotky si může - ale nesmí je k ničemu dalšímu použít. IP kamera asi byla pořízená a nainstalovaná k nějakýmu účelu a pokud byla namířená na veřejný prostranství, měla by bejt i evidovaná na ÚOOÚ. Vina za "změnu nasměrování" pak nepadá na pořizovatele, ale na osobu, která ji odcizila a případně prodala. Uložený záběry pak jde použít jako důkaz - ale ne zveřejnit ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Behemot »

Máte ten právní stád, všichni to chcete, tak je to tak správně, přece. :arrow:
_luky_

#12 Příspěvek od _luky_ »

Díky za rady. Nakonec jsem problém nechal trochu vyhnít a on se vyřešil "sám".
Nemůžu veřejně šířit detaily, ale dá se říci, že ze zahradníka se vyklubal kozel.
sis2

#13 Příspěvek od sis2 »

zaměstnanec nebo známý si ji "půjčil" ?
něco podobné jsem viděl zblízka u jednoho zákazníka (obchod. řetěz...)
_luky_

#14 Příspěvek od _luky_ »

Nerad bych poškodil zahradnickou firmu jen proto, že jeden ze zaměstnaných zahradníků se v nějakém pohnutí mysli chtěl napást, přesto, že měl vlastního krmení dost.
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak nějakej zaměstnanec firmy, která instaluje tyhlety bázmeky, si jednu kameru odnesl domů a myslel si, že ji bude používat na Skype a podobně jako se používají normální PC-kamerky ... ???? Pak nelze než konstatovat, že to musí bejt nikoliv kozel, ale přímo vůl jak anděl ...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“