LG 32LN575 S, po zapnutí 3x blikne červená led
Moderátor: Moderátoři
LG 32LN575 S, po zapnutí 3x blikne červená led
K věci: po zapnutí 3x blikne červená led a to je vše. Na DO i lok.klávesnici reaguje (jde zap/vyp a bliká ledka pokud cokoliv mačkám na DO).
Není vidět nic vyfouklého ani spáleného. Změřil jsem napětí na zdroji: 3,3V + 12V + 24V ok, jen napájení led panelu je divné-kolísá mezi 120-125V, přitom na desce zdroje je v tab. psáno napětí 70,3V. Na táni jsem schéma nenašel (stejně by tam asi zdroj nebyl).
Deska zdroje má označení EAX64905001 (2.7)
Zaky to myslel tak, že si zober do ruky poriadnu stolnu lampu a sviet s nou do displeja, pokial displej ide, tak niečo málo uvidíš po voľbe menu.
HDMI vstupy sa takmer na žiadnom TV nezapínajú automaticky, takže po pripojení káblu so signálom musíš nastaviť ktorý vstup si pripojil...
SCART sa zvykne prepnúť automaticky, tak ak chceš počut zvuk, skús.
Ak neuvidíš nič, zmeraj napájanie tconu.
Je to typ https://www.sahy.cz/32-V13-Rev-0-0-1-B2-Type-d3112.htm
a i kdyby je na Sahy měli, tak fakt 3x630,-Kč do toho nedám.
Mám na přítomné dotaz (nejspíš asi na kolegu Heno
a dále: poradíte někdo jednotlivé diody na výměnu ? (aliex nebo bangg) ?
Když už jsem tak daleko, tak zkusím výměnu jednotlivých led-není co ztratit, sice to bde dlouhý "pjojekt" , protože začaly práce venku, ale jak píše kolega výše - vše je jednou poprvé
Díky za reakce.
Šošovku lepím kúskami plastu z lepiacej pištole.
Odstrihnem vhodnú kúsok a položím na šošovku v mieste pôvodného spoja, mierne natavím hrotom aby na šošovke držal a potom ostané.
Potom malým prúdom horúceho vzduchu o 150-170℃ možno aj viac pretavím (ale pozor aby nedoško k deformácii šošovky) a následne takto pripravenú šošovku pritlačím na pás.
Za predpokladu zníženého prúdu led sa nezohrievajú tak veľmi aby toto lepenie nevydržalo.
Nahradne ma tiež Šahánek, jedna tuším za 20kč.