Andrea-vrtáky (přesunuto)

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
FERYACT

Andrea-vrtáky (přesunuto)

#1 Příspěvek od FERYACT »

Při příležitosti výroby spojů Andrea napsala že vrtáky do pl.spojů jemným kamínkem obtáhne a jsou skoro jako nové./stačí 3 krát/Nevěřil jsem, vyzkoušel jsem a platí to.
dred

#2 Příspěvek od dred »

Nešlo by spraviť videjo ? Ako sa to robí ? :)
p32

#3 Příspěvek od p32 »

No přece zleva doprava, ne? :wink:
FERYACT

#4 Příspěvek od FERYACT »

Musíš mít skličidlo se čtyřmi "packami" /to ti usnadní otočení o 180° přesně abys obtáhl oba břity stejně/ oční lupu zvětšení 6*, silné světlo a štěstí.Není to hvjězdná pěchota.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Když máš origo tvrdokovový vrtáky do Excellonu, (pro nezasvěcené profi CNC vícevřeteno na vrtání plošáků) tak se takovejhlema podružnostna zabývat nemusíš. :) Nikdy se mi ho nepodařilo ztupit ale pravda, křivě se na něj podíváš, lup a je po něm. :cry: Už docházej...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Nemusí to být zrovna originál z Excellonu. Kupuju vrtáky z karbidu wolframu běžně a taky jsem je ještě neztupil, stejně jako mikrofrézky. Asi bych se nebál ani čínských z eBaye. Kdo zkusil karbid, už se k těm blátovým na vrtání DPS vracet nechce.
FHonza

#7 Příspěvek od FHonza »

Můžu potvrdit že těch z eBay se není potřeba bát. Bral jsem nedávno tyhle. Ale bez stojánku jenom v ruce s nimi vrtat nejde.
gepard

#8 Příspěvek od gepard »

forbidden píše:... Kupuju vrtáky z karbidu wolframu ...

Ahoj,
prosím, dáš sem odkaz zdroje kde nakupuješ? Měl bych taky zájem. Už mě ty HSS-ka xerou. :lol: Mohlo by to být asi tutento .. http://cncshop.cz/frezy_c
-- Gepard --
vicious

#9 Příspěvek od vicious »

Vrták Ø1 mm tiež pár krát prebehnem brouskem. Síce geometria britu nie je na 100%, ale je to furt lepšie, než z výroby.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od forbidden »

Beru je tu. Ceny se sice zdají vysoký, ale pokud ho nezlomíš, tak vydrží roky. Měli tam i bezva krabičku na bezpečný uchovávání, asi jim je v ní dodávají, tak jsem si ji vyprosil zdarma. :)
gepard

#11 Příspěvek od gepard »

Díky za info.
-- Gepard --
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

forbidden píše:Beru je tu. Ceny se sice zdají vysoký, ale pokud ho nezlomíš, tak vydrží roky. Měli tam i bezva krabičku na bezpečný uchovávání, asi jim je v ní dodávají, tak jsem si ji vyprosil zdarma. :)

Za ty cenu se vyplatí si chvíli počkat na Ebay, tam je jich 10 za cenu jednoho u nás.
Jenže je s tím docela problém, kolik lidí má vzduchový turbínový vřeteno aby dostali těch svých 50 000 otáček. S elektromotorem se to v podstatě pohánět nedá.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
FHonza

#13 Příspěvek od FHonza »

Ty karbidový z eBay provozuji na cca 12000 otáček bez problémů. Při ceně kolem 7 kč za jeden (výdrž kolem roku) to dál neřeším.
sinclair

#14 Příspěvek od sinclair »

Kupuju ty supertvrdé v PS electronic, jsou to ty samý, jako z M&V.
Mají je v PS sice dost přepálený, asi je od MV přeprodávají, ale jsou fakt slušné. Mám 0,6, 0,8, 1, 1,2 a 1,3 už nějaký rok a nejeví známky ztupení.
Poslali mi je i s originál PVC napůl rozevírací krabičkou, kde nehrozí jejich poškození, ani když celá krabička spadne na zem. Krabičku mi dali asi proto, že jsem bral celkem 10ks a aby to pošta nezničila.
Když totiž spadne samotný vrtáček na tvrdou zem, zpravidla uletí.
Ale taky jak píšete - stačí blbě uhnout s deskou a lup - je pryč.
Do ruční minivrtačky naprosto nevhodné, skoro bych řekl vyhazování peněz - uletí při první díře vrtané vrtačkou v ruce a zakmitání sklíčidla.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od forbidden »

Já vrtám na 22 000 rpm, ale vrtal jsem s tím i při nějakých 10 000 a taky to šlo.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“