Závada na TV LCD Thomson 40FW3323
Moderátor: Moderátoři
Závada na TV LCD Thomson 40FW3323
- Po předchozím bezproblémovém chodu přestala další den jít a nyní svítí jen LED kontrolka ve St.B a když zkusím zapnout dálkáčem či přímo na TV tak jen krátkodobě zhasne a opětovně rozsvítí ale obraz nenaběhne .
Po přečtení různých článků na googlu jsem se dočetl plno rozporuplných informací kolem případných oprav LCD TV kromě výměny elytů až po výměnu celé napájecí desky v řádu tisíce korum.
Nikde jsem ovšem nenarazil na nabídku náhradní kompletní desky ,zrovna tak manuálu který by mě možná za asistence některého zkušenějšího kutila opraváře a jeho rad pomohlo TV opět oživit.
Děkuji za každou podnětnou radu.
Kolega /Kondík/ mi napsal že tam u těchto TV odchází dost flash memory.Nicméně těch závad tam asi může být více a někdy i docela banální proto se chci napřed poptat a orientovat .Počkám na další reakce a pak uvidím jak se rozhodnu.
Můžeš mě prosím sdělit přesné ozn. té součástky ?
https://www.sahy.cz/Thomson-40FW3323-W25Q64FV-d3033.htm
Pozdravuje Vás Martin
Jinak ano už jsem to otevíral předevčírem a naměřil na tom velkém elytu 330 V,jinak neví kde a co dál měřit s ohledem na to že s tím nijak nespěchám a jsem toho času v nemocnici tak se chci dostat zatím především do obrazu.Vidím ale že se snad díky fundovaným informacím zde dostanu k jádru věci.
Jo jinak ještě doplním že jsem změřil veškeré diody u napájecí části desky a všechny jsou ok.
Jinak pokud se dobře dívám a vidím tak se ta SPI FLASH nachází na této desce kterou jako náhradní nabízí rovněž stejný eshop?
https://www.sahy.cz/Thomson-40FW3323-d2944.htm
Takže mi nezbývá než všem co se mě snažili být zde nápomocni a sdílní vřele poděkovat.
Takže podozrievam problém s napájaním na MB, kondík pravdepodobne uvedie ešte vadnú pamäť, čo je z mojho pohladu málo pravdepodobné, ale nie nemožné.
SW by som vynechal.
Po kontrole napajania na MB, hlavne 3,3V a core opakuj zmazanie a nahratie dumpu a hned na to obnovy nastavení, pokial sa závada zopakuje, vymeň pamäť.
S touto skutečností či jevem se ano on ještě prý nesetkal.
Paradoxně šla následující den po odvozu ze servisu naprosto v pohodě,řekl jsem si sláva konečně si dala říct a přišla k rozumu :
-Včera asi po 14 denním bezproblémovém chodu nastal opět stejný problém a TV zase stávkuje.Po zasunutí zástrčky do sítě "jak mi bylo doporučeno kolegou ze servisu abych tak učinil s ohledem na zbytečnou zátěž napájecího zdroje se led kontrolka rozsvítí ,po zadání povelu D.O.ledka zhasne ale po asi 2sec. prodlevě opět rožne bez toho aby se obrazovka rozsvítila.
Nevěřil bych že by se za tak krátkou dobu když už běžela zase pokazila a to jsem si pochleboval jak se oprava vydařila.
Jinak podle /To:Heno byli provedeny zminované ůkony na servise než jsem si TV odvezl s tím že mě opravář sdělil a přede mnou ukázal že to stále ještě blbne i když trochu jinak ale TV byla provozuschopná ,musela se vždy na jeho doporučení po vytažení ze sítě nechat do rána vyplá a pak zase naběhla jinak hned poté za sebou nikoliv.