Tímto se chci podělit o "poznatky" a "řešení" s těmi, kteří mají s tímto propojením zkušenosti . V lokále mé hospůdky jsem instaloval TV 37LG5030 jako druhý monitor k PC . Použil jsem starší kabel , který jsem měl doma, je to kabel stíněný s magnety a konektory VGA délka 15m ! Tato (zkouška) odhalila závadu v podobě (blikajících 6ti rozmazaných tmavších vodorovných pruhů). Nastavení frekvence horizontálu dle typu TV nepomohlo , potom pomohla "náhoda" , zapnul jsem rychlovarnou konvici a (obraz) se začal vlnit ! Tedy "BRUM". Jako "hudebník" a zvukař vím, že hudební aparatura si vyžaduje napájení z jedné zásuvky na přívodu!!! Tuto "nekalotu" způsobuje také nestejný potenciál na nulovém vodiči , použije - li se napájení aparatury ze dvou a více míst . V tomto mém případě stačilo připojit PC a TV(jako monitor) do jedné zásuvky a závada zmizela !
Mám v úmyslu koupit nový kabel 15m HDMI , jelikož "grafická karta" má tři zapojené výstupy VGA , HDMI , DVI , proč nevyužít digitálních výstupů HDMI a DVI ? TV má vstupy RGB (konektor VGA) , 3 x HDMI . Zvuk vedu kabelem zvlášť do hudební aparatury .
Tu zkoušku jsem provedl z obavy délky kabelu , jelikož Výrobce TV doporučuje max . délku 5m !
Len by som upresnil, že sa nejedná o "nestejný potenciál na nulovom vodiči" , ale nerovnaký potenciál medzi jednotlivými zariadeniami s pripojeným ochranným vodičom keď sú zapojené z rôznych miest a spojené signálovými káblami medzi sebou.