Kytarový multiefekt

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Klob1

Kytarový multiefekt

#1 Příspěvek od Klob1 »

Zdravím, mám problém s tímto schéma vs. plošný spoj. Mám dojem, že to nesouhlasí a jsou tam asi i chyby?
Jedná se mi o součástky ve schématu R52 a C50. Což nesouhlasí na plošném spoji tam to vypadá na C52 a R52 nikde. Na plošném je ještě C53,C54, ale v seznamu souč. nejsou.
V seznamu součástek je C50.
Pak ve schématu je R53 a R54, ale ani jedno na plošném spoji.
Prosím, jak toto mám vyřešit a čím se tedy řídit, co je pravdivější schéma nebo plošný spoj? A seznam součástek?
Mnoho děkuji za pomoc při vyřešení.
Přílohy
obvod1.jpg
(186.73 KiB) Staženo 244 x
obvod2.jpg
(274.22 KiB) Staženo 204 x
obvod3.jpg
(179.07 KiB) Staženo 178 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Je to z PEAR-B4/2002 neboli z "modrýho" Amára - a pokud tam jsou chyby, je docela dobře možný, že pár čísel POTOM vyšly nějaký opravy. Protože modrejch čísel vycházelo 6 do roka, "modrá čtyři" odpovídá prázdninám - podívej se do "modrejch" čísel 5 a 6/2002 a taky do červenejch čísel od září do konce roku (9, 10, 11 a 12/2002). Myslím si, že něco najdeš. Pro novější čísla jsou k dispozici i opravy chyb na webu www.aradio.cz .
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Když tady vidím to zapojení- dá se vůbec PT2399 ještě někde rozumně sehnat?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Klob1

#4 Příspěvek od Klob1 »

Ano dá, na netu jsem sehnal právě. V Polsku mají elektroniky, jinak z jiných státu, tam nemají problém toho tam je. Jinak v AME také nabízí již i celé různé zapojení na plošňáčku, stačí to jen někam přiletovat.
Jenže to neřešilo, toto, co chci. Jenže jsem bohužel našel v tom pravděpodobně chyby??? A nevím tedy podle čeho to vzít, jestli schéma, nebo plošňák a také soupis součástek. Ale zkusím kontaktovat člověka, od kterého to mám. Já původně potřeboval jen footswitch, ale, když se naskytla příležitost to mít celé i s tím efektem, tak proč to nemít a nezkusit.
PT2399 jsou různé druhy, s různým označením jak jsem zjistit, ani v elektronice nevěděli konkrétně co jaké značí a jaké jsou rozdíly. A opravdu v nich jsou rozdíly, ne jen v provedení, nožiček, ale i mají různé hodnoty, takže pak by to dělalo i něco jiného nežli by člověk chtěl.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“