NAS Seagate Central - jiný HDD - už vyřešené !

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
warp

NAS Seagate Central - jiný HDD - už vyřešené !

#1 Příspěvek od warp »

Zdravím,
potřebuju radu, zda někdo neví jak vyměnit HDD v tomto NAS boxu. Dostal jsem ho s vadným HDD. Jediné co vím - jsou tam zaváděcí LINUX partitiony - asi 7, různých velikostí, je na nich nějaký provozní image, ale nevím kde sehnat obrazy.
Zkoušel jsem provést jejich kopii na jiný disk, ale nefunguje to.
Je to podobné jako NAS Lacie, kde je návod na netu, Seagate má jen "uživatelské" rady.
warp

#2 Příspěvek od warp »

Tak nakonec jsem to vyřešil:
1. spustil jsem HDD regenerator a zjistil, že chyby jsou až v datovém oddíle (cca od 30GB)
2. Linuxem (GParted) zjistil jak jsou partitiony, opravil je, 2x20MB, 5x1GB, a zbytek s mnoha B.S. - ten jsem dal odstranit (skrýt), původní disk začal nějak nabíhat - lze monitorovat přes RS232 (servisní piny) a PUTTY
3. Přes HDDclone vytvořil image-soubor 7mi partitionů, potom nahrál na jiný (2TB Seagate), ale nechtělo to startovat do linuxu (prý není paměť), stačilo v GP naformátovat SWAP-oddíl
4. Vytvořil jsem na zbytku LVM2 partition.
5. Pak už to spustilo LAN, připojil jsem se, provedl "továrko", FW nový není, znovu - jako když je to nové - nastavil dle mé potřeby.
6. FUNGUJE !!! :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“