Hikvision DVR
Moderátor: Moderátoři
Hikvision DVR
Poskytovatel nám připojil DVR za levný měsíční poplatek, kde by to pronájem veřejné IPv4 zbytečně 2,5x prodražil. UPnP na jejich routeru funkční není, přesměrovat porty nechtějí, že by to bylo funkční z vnitřní sítě (to by nám stačilo), ale mají v síti funkční IPv6.
Na tom rekordéru je nastavení viz obrázek, kde si neumí líznout adresy přes DHCPv6 (ty adresy fe80 jsou link-local). Bylo mi porazeno, ať vezmu notebook, který ty IPv6 adresy obdrží a potom laboruju s tím rekordérem.
Jenže když do něj vložím IPv6 adresu se správným prefixem, uložím, zavřu a znova načtu nastavení, tak se tam objeví opět adresy z obrázku. Nevím, co dělám špatně?
Přitom v síti ping6 a traceroute6 na ipv6.google.com funguje.
- Přílohy
-
hik-net2.png- (48.42 KiB) Staženo 263 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
S IPv6 jsem doteď neměl žádnou zkušenost, ale na notebooku jsem dostal jednu IPv6 globální, další globální IPv6 dočasnou (temporary), potom jednu IPv6 lokální, ještě lokální IPv6 jako bránu (default gateway) a nakonec dvě IPv6 pro DNS servery.
Zkusím znova dotaz na poskytovatele, protože netuším, jak přesvědčit ten Hikvision, aby si líznul ty globální.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Ještě v tom nastavení je "Pokročilé nastavení" s editací DNS, kde když vložím IPv6 adresy DNS serverů, tak ty si bez problému zapamatuje. Novější aktualizace firmwaru není a zařízení se vyrábí už několik let.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Když jsem zkoušel přehrávat záznam s rychlostí 16x, tak ty špičky (CPU+LAN) chodily až na 80% (při načítání dalšího souboru). Tipuji, že 3-4 lidi by to současně zvládnout mohlo?
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA