OTF C445 - volič

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
urbanek
Kontaktovat uživatele:

OTF C445 - volič

#1 Příspěvek od urbanek »

Zdravím.
Opravuju tuhle TV. Původní závada - vůbec neladila. Na vině byl volič. S SMD součástkami se zrovna nekamarádím a schéma toho voliče nemám. Nakonec jsem asi po hodině a půl nadávání našel přerušený smd odpor v cestě ladídcího napětí. Po výměně už to ladí, ale asi od poloviny VHF3 pásma, výrazně klesá citlivost (u stanic na začátku pásma je obraz perfektní, asi od poloviny už je zrnitější a v hyperbandu už je velmi špatný). Na UHF to funguje jak má. Nemáte někdo zkušenosti s opravami těchto voličů? Hodilo by se schéma. Nebo případně nevíte kde sehnat náhradu? Je tam 6PN 387 145. Např. v AME mají jen 6PN 387 272 nebo 6PN 387 273. Dal by se příp. některý z nich použít?
Děkuji za příp. odpověď
Elko

#2 Příspěvek od Elko »

Kanálové voliče opravovali výmenným systémom v www.kiso-tv.sk
tibi

#3 Příspěvek od tibi »

kanalovy volic opravit po domacky je asi mala pravdepodobnost.staci ze sa pohne zavit jednej cievocky a uz to nikdy nezladis tak ako by to malo fungovat.to by bola velka nahoda.to radsej nahrad inym typom.bud z nejakeho videa co ma este u.lad nie sda scl .
texi

#4 Příspěvek od texi »

Ahoj, nedávno mi pomohli s KV do tyto tv v TESTARu HK tel.: 495541887.
Myslím,že mi poslali výměnou 6PN387 225.
citron66

#5 Příspěvek od citron66 »

Vhodný pro tento TV je 6PN 387 273, ten druhý je pro frekvenční syntézu
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od urbanek »

Díky za odpovědi, televizi už jsem vrátil. Známý, kterému jsem to opravoval tvrdil, že mu špatná citlivost v hyperbandu nevadí (nemá kabelovku) a ostatní programy mu jdou dobře, takže dokud v tom voliči neodejde něco dalšího, není důvod jej měnit...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“