Zlenivnění displeje LCD 16x2
Moderátor: Moderátoři
Zlenivnění displeje LCD 16x2
Ještě klasický pouzdra TFP80, žádnej flusanec huspeniny na plošáku. V poslední době i za těhle teplot strašně zlenivěl, chová se podobně jako když je LCD bez protimrazový ochrany, když "nastydne". Divný, v provozu jich mám v jednom zařízení několik stovek už desítky let a žádnej jinej takhle nezlenivěl, možná že to je tím, že to byly značkový Sharpy. Displej byl v provozu jen v pokojový teplotě. Připadá mě, že se to pomalu zhoršuje od prvního a posledního sloupce směrem do středu. Nějaká dehermetizace, či co? Nic z něj nikde neteče. Měl jsem ho sundanej z plošáku, čistil gumičky a kontakty na obojím a žádná změna.
Co to může být, že se takhle chová? Setkal jste se s tím někdo?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw píše:Nemas druhy kus na porovnanie? Ze by si prehodil "sklo", aby si zistil, ci je problem v nom alebo v budici.
Nemám, vytáhnul jsem ho z jednoho zařízení a dal místo něj jinej. Ony by stejně asi už podruhý nevydržely zahejbací plíšky, co drží plechovej rámeček na plošáku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro píše:Takhle se chovají některé vadné TV displaye. Nemažou starý obraz, jen přepisují novým. Ten původní bez napětí pomalu mizí.
Mohu jen potvrdit - u rodičů tohle začala dělat LCD TV Sony. Zvlášť je to v obraze vidět při zobrazení nějakých výsl. tabulek - ty tabulky jsou pak v dalších záběrech vidět v podobě vodoznaku a postupně to slábne, až zmizí úplně a již nijak obraz neruší. (Má odmakáno již hodně hodin v provozu, denně u nich jede v prům. 12 hod., tipuju, že jí je zhruba 12 let.) No již je v plánu koupě nové TV ...