Autodiagnostika VAG-COM
Moderátor: Moderátoři
Autodiagnostika VAG-COM
Dovezli jsme si s Německa kabl + soft a je na tom napsané VAG 16.8.3.
Je to Čina, ale plně funkční a máme na to záruku.
Ale program je pouze v angličtině a němčině.
Tady je VAG 16.8.3 v češtině.
http://www.motordiag.cz/produkt/hex-v2
Jak je to s tým kablem.
Je nějak svázán s programem?
Někde jsem kdysi čet, že když použiji nějaký jiný program, muže se zablokovat čip v kablu.
Nebo je nějaká šance ten můj program počeštit?
- ace_ventura
To JiriTom: koukni třeba na aliexpress, za 25$ se dá v pohodě pořídit.
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h ... 2784909133
Sám používám VAG KKL + program VAG-COM v.490.1-S z ulozto.cz na Octavie 1.
Stejně tak nesmíš použít jiný SW. Výrobce Rosstech neustále rozšiřuje seznam S/N klonovaných kabelů a zařazuje je na black list. Program si hrábne přes internet do databáze a pokud ho najde v black listu, tak ten kabel SW umrtví.
Ideálně ještě přes Firewall nastavit blokování veškeré komunikace pro ten VCDS program. Více info napoví gůgl.
Cena origo kabelu je nastavená pro někoho kdo se tím živí. Stačí pár diagnostik po 500Kč a je zaplacený.
- ace_ventura
JiriTom píše:Já jsem měl spíše na mysli to, že koupil výrobek srovnatelný s tím českým odkazem, tedy kabel + plná verze VAG. U nás je to v zákl.podobě cca těch 10 tis Kč, tak jestli to tam jde pořídit levněji...
Dá se pořídit původní HEX-CAN buď ve výprodeji přímo od Svobody nebo přes lidi na fórech (dieselpower nebo vwclub) okolo 6500,-. Sem tam se inzeráty objeví.
Navíc netuším jak dnes, ale tak před 4 lety koupil kamarád čínský klon, který fungoval jen s dodaným softem. Tzn. nejela s ním ani stejná originální anglická verze, beztak už v něm nebyla ani Atmega. Některé věci se mu nedařilo změnit napoprvé, nebo vůbec a při komunikaci to často krachovalo.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
O trochu dražší než s ali, ale když nám technik nabídl, že nám ho odzkouší na svém VW bylo rozhodnuto.
Já se divil že ten program je v angličtině a němčině.
Očekával jsem že bude čínsky a anglický.
Žádný krek tam použít není a normálně jsem připojen na net.
Mně napadlo jestli v programu nejsou jen nějaké jazykové knihovaný , které by se daly zaměnit.
- Bastlfanda
Kupoval jsem taky ne přímo od Svobody (ale origo a "standart"), komunikuju občas nejen přímo s Ross-techem (kterej mě podezíral i z toho, že jsem od nějaký konkurence