Canon PowerShot G3 - problem s nabijanim

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Canon PowerShot G3 - problem s nabijanim

#1 Příspěvek od rnbw »

Uz dlho mam fotak Canon PowerShot G3. Kupil som ho kedysi pouzity, funguje bez problemov a foti pekne.

Len jedna vec ma stve - nabijanie baterie. Fotak pouziva bateriu typu BP-511 - dva li-ion clanky v serii. Bateria sa nabija priamo vo fotaku pripojenim externeho zdroja CA-560 (9,5V/2,7A). Stav nabitia indikuje oranzova LED - 1 bliknutie, dvojblik, trojblik, trvaly svit a pri plnom nabiti sa farba zmeni na zelenu.

A teraz opis problemu: chcem nabit bateriu, tak pripojim zdroj. LED blikne raz, dvakrat, trikrat a zostane trvalo svietit na oranzovo - takze akoby bola bateria uz takmer nabita. V takomto stave sa ani po niekolkych hodinach nerozsvieti zelena LED.

Ked zdroj parkrat odpojim a znovu pripojim, tak sa to umudri a zacne to ukazovat normalne - blikat raz a pocas par hodin to prejde vsetkymi fazami az sa rozsvieti zelena LED a je nabite (vtedy ma bateria 8,3V).

Robi to od zaciatku, ako som fotak kupil. Robila to aj povodna original bateria Canon (ta uz umrela), Avacom aj Cameron Sino. Ked nabijem jednu bateriu a hned dam nabijat druhu, tak sa problem opakuje.

Co by mohlo tuto zahadu sposobovat?
dobrman

#2 Příspěvek od dobrman »

Mám Canon G5 a když jsem ho před lety kupoval, byl k němu zdroj a i ext.nabíječka CB-5L (přímo na síť). Jelikož v zrcadlovce (stará EOS 5D) mám stejné baterie (BP-511), nabíjím mimo foťáky.
Teď jsem se díval a ten typ nabíječky se furt prodává i když jsou dneska i novější.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Nejaku cinsku nabijacku do auta mam a da sa pripojit aj na siet. Ale nabijanie vo fotaku je pohodlnejsie.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“