Remoska TEFAL

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Remoska TEFAL

#1 Příspěvek od mi-ro »

Jak to vypadá, když se někdo se.re do něčeho, co neumí. Remosek ETA jsem opravil nespočet. Převážně výměna korálkového tělesa s nutností odvrtání nýtů (u některých typů). Ale OK, nyní jsem dostal na opravu remosku TEFAL. Zjevně ulomený síťový přívod u držadla. Říkám si, maličkost, dva šrouby, zkrácení kabelu a je to. Přátelé, pro demontáž krytu držadla nutná kompletní demontáž celé remosky vč. topného tělesa. A přestože je tady těleso železná podkova, je to LAKATOŠ!! Co více dodat.
..to bude jen ňákej odpůrek
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

A napadlo konstruktéra, že to někdo bude opravovat? Přeci použij a zahoď.
ohryzek36

#3 Příspěvek od ohryzek36 »

"Remosku" od Tefalu jsem párkrát opravoval (výrobce na to dodává všechny ND, takže žádné "použij & zahoď" se nekoná) a nějaké hrozné zrady jsem si nevšiml - všechno je to jenom o zvyku, prostě je u ní potřeba odšroubovat víc než dva šrouby, ale zase není potřeba odvrtávat nýty :D .

Mimochodem - pokud dobře vím, tak Remosku Eta nedělala (ta dělala Pečenku - tu mimochodem začali nedávno znovu "vyrábět"), Remosku dělal státní podnik Remos.
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

Remoska se furt vyrábí v ČR. http://www.remoska.cz/remoska.html
Ale je vůbec něčím výjimečná? Nevyrábí nějakou pečící pánev kde kdo??
https://pecici-panve.heureka.cz/?o=4
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Remosky se od obyčejných pečících pánví odlišují tím, že mají slabší těleso (okolo 500W na rozdíl od 1000W+ u obyčených pánví), nemají termostat (kvůli slabšímu výkonu ho moc nepotřebují) a hlavně mají těleso shora ve víku. Pánve odpovídajícímu tomuto popisu jsou na Heuréce jen originální Remosky, ta nová Pečenka od Ety a SK500x od Tefalu.
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Ale jo, nakonec to nebylo tak zlý a napodruhý už bych to dal v pohodě. Jen mi přišlo blbý, že pro opravu síťového přívodu by stačila demontáž dvou šroubů a nakonec jich musíš dělat asi osm. Kdyby ten třetí šroub krytu držadla byl lépe přístupný, bylo by to OK.
..to bude jen ňákej odpůrek
ohryzek36

#7 Příspěvek od ohryzek36 »

No, je pravda, že to není úplně ideálně udělané, ale dá se to - jen je potřeba trochu praxe - i s klasickou remoskou se dá hodne navztekat (hlavně při výměně tělesa) když to dělá člověk poprvé.
Přílohy
SK5000.JPG
Nákres toho Tefalu
(26.74 KiB) Staženo 298 x
jirka5

#8 Příspěvek od jirka5 »

To ohryzek36: Elektrickou pánev podobnou Remosce vyrábi taky firma Isolit-Bravo pod názvem Bravoska:
https://www.bravospotrebice.cz/c/vareni ... elektricke
ohryzek36

#9 Příspěvek od ohryzek36 »

Bravosku beru spíš jako klasickou pečící pánev (má výkonější těleso a termostat), jen je víceúčelovější, tak se dá používat jak k ohřívání zespodu (jako klasická pečící pánev), tak k ohřívání shora (jako remoska).
pepik9

#10 Příspěvek od pepik9 »

U známých jsem si vyslechl nářek nad pečenkou . Napřed kuřecí stehna místo do zlatova jako na krabici jen "podusilo". (při tom příkonu..) Z reklamace se vrátilo jako bezvadné, ale pro změnu už nefungovalo vůbec. Prodavač zjistil ulomený nějaký výstupek, asi C2. Objednáno za 200,- Kč. Dál už nechuť to znova zkoušet.
kejki

#11 Příspěvek od kejki »

V pečence, stejně jako v remosce, nesmí být pro pečení moc vody. Pak je kuře opečené do barvy, jinak se dusí.

Ohryzek - omlouvám se, po zkušenosti s žehličkou za 2500,-, kdy náhradní díl je téměř celá žehlička, je to milá změna.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“