TV LG 42 LE 5500 - černá obrazovka
Moderátor: Moderátoři
TV LG 42 LE 5500 - černá obrazovka
přinesl jsem tuto TV ze SD. Říkal jsem si, že by stála za to zkusit ji opravit, ale
mám malé zkušenosti, takže jsem v koncích.
TV jde normálně zapnout. Po krátkém pípnutí se rozsvítí senzorové ovládání, reaguje na "tlačítka", ale jinak je mrtvá.
Napětí, co jsou popsaná na zdroji sedí, zdroj se zapne(3,3V na power on), pin "driver on" MB připojí na "zem". TV má nějaký dynamický led podsvícení a tak nevím, co bych měl měřit a jestli by v případě závady displeje aspoň bliklo podsvícení, nebo v případě vadného podsvícení by byl vidět na displeji aspoň náznak obrazu. Nic z toho se neděje a ani nevím, jestli jde třeba aspoň zvuk.
Projel jsem celou desku zdroje a zdá se v pořádku. Co se týká led driveru, nevím, co by z něj mělo vůbec lézt.
Prosím poradí někdo aspoň jak se posunout o kousek dál?
Děkuji.
- Přílohy
-
IMG_20171112_183848_444.jpg- (235.96 KiB) Staženo 159 x
-
IMG_20171112_184333_718.jpg- (276.59 KiB) Staženo 179 x
Bohužel, pokud si vzpomínám z předchozích měření (TV je teď v rozebraném stavu), tak mezi šedým a jakýmkoliv sousedním vodičem nebylo žádné napětí a pokud bylo nějaké, tak nebylo vyšší, než 12V.
Takže problém v driveru led.
Pokud by měl být ale jas diod nějak modulován, tak do toho bude asi mluvit i logika MB!?
Vůbec ale netuším, jak by se to dalo prověřit.
- Přílohy
-
IMG_20171112_222823_921.jpg- (285.51 KiB) Staženo 148 x
Například teď píšu z notebooku, který někdo vyhodil, byl opraven stejným způsobem a funguje už v poho tři roky
anca1 píše:Rozumím tomu, že když toto čte profík, tak si asi klepe na čelo. Chápu, že takový způsob není, co se týče podmínek a technologie potřebné pro úspěšné pájení horkým vzduchem vhodný, ale jak jsem psal výše, TV byla původem ze sběrného dvora a byla zadarmo. Takže nebylo co zkazit. Kdybych měl možnost použít jiný způsob, použil bych ho. Tohle prostě někdy vyjde a jindy zase ne...
Například teď píšu z notebooku, který někdo vyhodil, byl opraven stejným způsobem a funguje už v poho tři roky
3 roky je nepredstavitelné, ale nie nemožné ak problém nebol pod bga ale inde.
Väčšinou do 6 mesiacov a v prípade LE5500 to bude skôr.