AV receiver - koupě
Moderátor: Moderátoři
AV receiver - koupě
Co se týče ceny a značek, tak se mi líbí tyhle: Yamaha RX-V483 nebo Pioneer VSX-832-B. Každopádně nemám přehled, co se dnes v tomhle segmentu vyrábí, hlavně co se kvality týče.
Ten starší receiver byl kdysi za cca 8tis. (jako vystavený levněji), ale když na něm zapnu surround, tak se objeví slyšitelný šum, který se u filmu nakonec ztratí. Při stereu nešumí, ale nevím jak jsou na tom dnešní DSP procesory? Tyhle spotřebky v HiFi studiích určitě nebudou a v elektrech je kravál. Výkon není až tak důležitý, na ozvučení obýváku nepotřebuji stovky wattů. S mými 5 repro bude dostačovat klidně jen DTS, Dolby Digital a Dolby Pro Logic. To že letošní modely mají HDMI 2.0 a jde přes ně protlačit i 4k, je také k dobru.
Ještě se budu muset podívat na jejich síťové funkce (nemám tušení, co vůbec umí). Taky je škoda, že do letošních modelů už nedali DAB tuner, mají je pouze některé stereo receivery. Firmware vylepšují oba výrobci, což se taky cení, teď ještě ke kterému se přiklonit?
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Navíc Blu-ray ripy s "master" stopami nestahuji, stačí mi 1080p+720p, kde je většinou originální 6 kanálová zvuková stopa v AC-3, výjimečně v DTS. O dabingu raději nemluvě, místo aby to šlo trochu kupředu proti minulosti, tak se čím dál více objevuje dvoukanálová Pro Logic stopa (to už před 5 lety byla častěji použita AC-3 stopa).
Možná nakonec slevím z těch síťových funkcí, stejně tam jsou akorát NETové rádia a různé streamovací služby jako Spotify apod., což nevyužívám, včetně Bluetooth. FM rádio sice pouštím taky jen výjimečně, ale DAB tam mohli dát, když už je nějaký pátek na světě a byla by to stokorunová položka. Nakonec by mi asi stačila i tahle Yamaha HTR-2071.
- Přílohy
-
repro2.jpg- (61.07 KiB) Staženo 155 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Ještě si to pořádně přečtu, ale výběr je takový myš-maš (asi co kdo půjčil). Pořadí je tam 1-O(92%) 2-M+Y(90%) 3-D+P(82+83%) a zrovna Onkyo není u komunity nejoblíbenější značkou.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Jedna v obyváku s repro NS-777 plus samo domo center a efektové repro.
Woofer Quadral.
Ložnice repro co se doma našlo.Nějaké Sony předek,central plus zadní,nevím.
Woofer myslím z nějakého domácího kina.
V obyváku jsem to nepustil ani nepamatuju.Spíše tu v ložnici.Mám nas od synology,v něm spousta muziky.
Jako přehrávač používám krabičku od číňana s amlogic S912.Tím se připojuji na nas a ven to valím přes tu Yamahu.
Yamaha sama umí najít v síťi UPNP přehrávače,takže není problém přímo bez přehrávače najít v síti nas s muzikou.
Umí i internetová rádia.Dříve byl trošku problém,ale jakmile se nainstaloval poslední fw,vše chodí,tak jak má.Dokonce i česká rádia.
Jde udělat i vlastní m3u.
Takže nechci nikomu nic vnucovat,napsal jsem jen to co jsem zvolil já...
No nakonec zjišťuju, že každému testovanému něco chybí. Jednou je to na předním panelu USB (např muzika), podruhé HDMI (např NTB/kamera..)
Já jsem z Yamahy popravdě zklamaný z toho HTR6030. Vím, že je to nějaký nejlevnější model, ale napsáno 5x 100W a realita s bídou 2x 70 + 3x 15. Matně vzpomínám, že sem se díval co je tam za konce na ty zadky. Hodně toho půjde asi na vrub i těm starším teslám, co mám. Ale to AV je fakt celkem bída.
Proto sem bral že Denon/Pioneer a Onkyo by mělo být něco lepšího + HK byl můj tip na nějakou slušnou a snaživou konkurenci.
Nechci do toho sypat nějak extra peněz, ale zase si říkám, že když na to budu brát ohled při čmárání nábytku, ušetřím si tím starosti, limitaci a zklamání do budoucna.
Zatím vybírám AVR-popravdě po shlédnutí testu asi detilnější studium Yamaha, nebo nějaký Denon (x1200, x 1300, x1400) a začíám se rozkoukávat co tím vlastně krmit. Celkem se mi líbí hodnocení 5+0 (sub snad nebude třeba) od Magnat 1002 případně i vyšší model, kde jsou lepší předky 2002.
Kybl díky za potvrzené funkčnosti s NAS (ten mi kvoká v racku - nějaká 101 od Synology) a muziky je tam taky spousta.
Jak vypadá web rozhraní s těma Yamahama? Dá se s tím procházet web rádia /MP3 z USB atd, aby skrze to nemusel člověk hned pouštět telku?
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Primárně tady vybírám strojek pro přehrávání filmů, kdy tohle bude dělat 90% času, když bude zapnutý. Pokud si vzpomenu, kolikrát za rok slyším český dabing v DTS, tak to je tak na prstech jedné ruky, Dolby Digital (AC-3) je častější a nejčastější je dvoukanálový Pro Logic. To jsou všechno ztrátové kodeky, ale pro filmy dostatečně efektivní. Ano jsou bezztrátové formáty Dolby nebo DTS, ale u filmů, kde časově převládá mluvené slovo, jsou až zbytečné, kromě pár dunících blockbusterů. Jako kdyby se u příjmu DVB-T "lidští netopýři" pohoršovali, hlavně ti starší, kteří už přirozeně přišli o polovinu slyšitelného spektra
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Každý ať si poslouchá, co uzná za vhodné. Komu stačí chroptění telefonu, případně PC bedýnek, no tak ať to poslouchá.
Ale nemělo by se to stávat standardem, to je špatně.
Stando, proč máš v podpisu ten cívkový AKAI, běžící na 19?
DVB-T - MPEG, 48 kHz, CBR 192 kbps
DVB-T2 - AAC, 48 kHz, VBR 80-128 kbps
(mohlo by obsahovat i více zvukových stop).
To se příliš od Pro Logicu a AC-3 neliší, DTS je na tom trochu lépe.
P.S. Ten Akai byl můj sen, dvakrát jsem se stěhoval a cívky + LP se rozkutálely.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Kód: Vybrat vše
Audio: DTS 48000Hz 6ch 1536kbps [A: DTS 5.1 48kHz@1509kbps (24bit) [ger] (dts, 48000 Hz, 5.1, 1536 kb/s) [default]]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 640kbps [A: AC3 5.1 48kHz@640kbps [ger] (ac3, 48000 Hz, 5.1, 640 kb/s)]
Audio: FLAC (framed) 48000Hz stereo 2304kbps [A: FLAC 2.0 48kHz@1797kbps (24bit) [ger] (flac, 48000 Hz, stereo, s24)]
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA