Dobrý den přeji. Kamarád mě přinesl kromě již zmíněného chpperu taky mixer výše uvedeného typu, u kterého propouštělo těsnění kolem rotačního pohonu nožů v horní části-konvici. Po rozdělání jsem zjistil, že místo těsnění tam byla černá kaše neurčité hmoty. Po vyčištění tam zůstalo místo na nějaké těsnění, jehož tvar a hlavně materiál si nedovedu představit. Jelikož má motor dosti velké otáčky, tak si myslím, že těsnění na principu tření nemá moc dlouhou životnost, protože bude docházet zřejmě k vývinu tepla při tření. Jak s mazáním? No možná vazelinou. Asi by nebyl od věci teflon, snese vysokou teplotu. Nevím, než se do něčeho pustím, tak se radši ptám. Třeba to měl někdo už v ruce. Na netu nic není, v opravně u invalidů mě řekli, že mají náhradní díly jen na firmu Moulinex, Alasku nikoliv. Možná někoho něco napadne z přiložených fotek. Ještě bych dodal, že unašeč černé barvy je z tvrdé gumy. To bílý futro z umělý hmoty je zafixováno v nádobě díky výstupku napevno, takže se otáčí jen ten mosaznej váleček s tím zbytkem, to černý těsnění je taky v klidu. Jde mě jen o to chybějící těsnění mezi gumovým unašečem a spodkem nádoby.