vrtačka NAREX EV308D (vyřešeno)
Moderátor: Moderátoři
vrtačka NAREX EV308D (vyřešeno)
Nevlastníte někdo z Vás ještě tuhle starou vrtačku s příslušenstvím viz foto?
Kdysi se to prodávalo s velkým příslušenstvím.
Likviduji ve škole staré mašiny a mám tam i tuhle.
Je k tomu hoblík , pilka, nůžky na plech , lupínková pila a spousta věcí.
Je mi ale líto jen tak to vyhodit.
Chybí mi tam ale redukce z vrtačky na nástavce a vůbec nevím jak vypadá!
Pomůžete někdo?
Předem děkuji.
- Přílohy
-
9934515-nastavec-narex-na-strihani-plechu-1.jpg- (68.06 KiB) Staženo 165 x
-
80540695.jpg- (26.72 KiB) Staženo 186 x
-
13285966-narex-combi-vrtacka-a-spousta-prislusenstvi--1.jpg- (96.15 KiB) Staženo 211 x
Celý je to stejný jako EV108D - Kombi, liší se to nanejvejš jen průměrem tý příruby. Kombík byl 2-rychlostní a průměr upnutí měl tuším 43mm - musel bych ho jít vyhrabat ze skříně a přeměřit...
A kutilmile - nelituju tě
Na vrtačce je drážka cca 3mm a na nástavcích cca 10mm.
Něco tam zkrátka chybí mezi tím.
Proto se ptám jestli to ještě někdo má a může poradit.
A nebo jestli k tomu ještě existuje nějaký návod na sestavení.
Redukci si klidně udělám, jen musím vidět jak vypadá.
Ale jestli ta Pepova EV308D má sklíčidlo na závitu a v hřídeli na konci příčnou drážku, tak by ty nástavce na ni pasovat měly - rozhodující bude průměr tý kulatý části a hloubka zasunutí do nástavce, jestli ta hřídel vrtačky vůbec dosáhne na protikus v nástavci. Vím, že u Kombíka byl i "mezikroužek", kterým se dal vymezit menší průměr tý válcový části vrtačky v nástavci většího průměru.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/8081112 ... KR-140.php
Nevím Karle , s čím sis hrál v uhláku , ale tuto celou soupravu včetně soustruhu mám a používám v dřevěnné bedýnce se zámkem od nova . Mimo vrtačky a soustruhu tam ještě je okružní pila a štychsége , sorry , zrovna mi nejde na jazyk čeština . Ten soustruh jsem si ještě o 40cm prodloužil a na něm vytočil paličky na dláta , o kterých zde byla nedávno řeč . Jóóó vlastně součástí byla i tři dláta na soustruh .
PS Ten nástavec na plech tam nebyl , škoda , nemáš jich více ?