Ztráta fotografií
Moderátor: Moderátoři
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Ztráta fotografií
Mám notebook s winXP. Z fotoaparátu Canon stahuji fotografie do adresáře Obrázky a tam se ukládají do složek po dnech ve formátu rok_měsíc_den. Občas je promažu, případně nehraji do dalších složek. Mám je tam takhle od roku 2013 do současnosti. Včera jsem chtěl najít něco z letošního léta a ty složky tam nejsou. Nevím jak se to mohlo stát, ale chybí tam složky zhruba od srpna 2016 do srpna 2017. Když jsem koukal do koše, tak jsem tam našel smazané jednotlivé fotky z těch neexistujících složek, ale složky už ne, takže smazány být nemohly. Když dám obnovit tu fotku, tak se mi samozřejmě fotka obnoví, dokonce si vytvoří i příslušnou složku, ale to je vše. Kam to všechno zmizelo netuším. Muselo se jednat řádově o desítky složek se stovkami fotografií. Zkoušel jsem dát prohledat počítač podle datumu a koncovky jpg a v tom rozmezí počítač žádné fotky které hledám nenašel. Pustil jsem na disk program Recuva a taky nic co by alespoň vzdáleně ty fotky připomínalo. Něco jsem ještě zachránil z karet fotoaparátu, ale ty staršího data už tam samozřejmě nejsou. Netušíte někdo kam se to mohlo podít?
Pokud se to někam přesunulo (spíš nepředpokládám, nebyly by v koši), tak by neměl problém s nalezením, Canon používá standardní název ve tvaru IMG_1234.jpg
Po dlhodobych skusenostiach s Raspberry kupujem uz len SanDisk. Z niekolkych stoviek v prevadzke za niekolko rokov odislo len par kusov. Z 5 Kingstonov odisli za rok vsetky. Na Kingston pozor, lepia svoju znacku na vyrobky roznych firiem - toto boli karty od Toshiby.
Vysvětlení pro to nemám.