Zdroj spínaný bezpotenciálovým kontaktem

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
biofarm

Zdroj spínaný bezpotenciálovým kontaktem

#1 Příspěvek od biofarm »

Ahoj všem!

Najde se zde někdo kdo by mi mohl poradit jak ovládat zdroj bezpotenciálovým kontaktem?

Mám doma tepelné čerpadlo, které umí chladit a topit. V režimu chlazení bych chtěl zároveň sepnout jiné zařízení, které je napájeno 12V zdrojem. Stav chlazení/topení je na bezpotenciálovém spínacím kontaktu tepelného čerpadla. Chtěl bych to udělat jednoduše přes relé, které tímto spínacím signálem bude spojovat zařízení a 12V zdroj, ale nemohu nikde najít, jaké relé má vstup na bezpotencálový kontakt, popř. ideální kdyby měl tuto možnost 12V zdroj.

Díky
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Pokud se bezpotencionálním kontaktem rozumí pasivní kontakty relé, je to snad jasné.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Nakadah

#3 Příspěvek od Nakadah »

Bezpotenciálovým kontaktem se rozumí spínač NO nebo NC, na který není přiveden ze samotného zařízení žádný potenciál resp. napětí.

Čili vlastní potenciál se do něj musí přivést externě.

Bezpotenciálový kontakt má třeba prostorový termostat na ÚT. Termostat sám mám napájen 2xAA a do termostatu vede 2-linka z plynového kotle. Když termostat sepne kontakt, tak se zapne kotel a topí.

Chce to jenom zjistit, jaký proud ten kontakt tepelného čerpadla snese, ale jinak není co řešit.
biofarm

#4 Příspěvek od biofarm »

Mockrát díky!
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“