hvězdičkové kontakty - předzesilovač

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Nullor

hvězdičkové kontakty - předzesilovač

#1 Příspěvek od Nullor »

Dobrý den,

stavím jako školní projekt speciální druh nf předzesilovače pro měřící účely. V předzesilovač je potřeba v několika stupních realizovat napěťový dělič.
Tohle jsem chtěl nejdříve řešit pomocí otočného odporového děliče (např: http://www.goldpt.com), později se úvahy přesunuly spíše k řešení pomocí relé.
Můj vedoucí práce mi poradil abych děliče řešil pomocí tzv. hvězdičkových kontaktů a já ve své hlouposti jsem se pořádně nezeptal o co jde.

Nevíte někdo o co by se mohlo jednat? Vedoucí je bohužel na služební cestě v zahraničí a nebudu s ním po delší dobu v kontaktu.

děkuji za případnou odpověd
elektrosvit

#2 Příspěvek od elektrosvit »

Nejedná se spíše o jazýčkové kontakty?
Nullor

#3 Příspěvek od Nullor »

Děkuji za rychlou odpověď.

Samozřejmě je možné že jsem se přeslech, ale jazýčkové kontakty by asi neznamenali žádnou změnu, která by se týkala topologie zapojení a o to podle mého v první řadě šlo.
Atlan

#4 Příspěvek od Atlan »

To mozno nie, ale jazyckove kontakty sa pouzivaju prave na spunanie signalov o nizkych urovniach. Navyse kontakty mozu byt v ochranej atmosfere tak ze si zachovavaju dobre spinacie vlastnisti. Neoxiduju na vzduchu.
Navyse material kontaktou res kontaktne plochy mozu byt pokryte vhodnou vrstvou pre zlesenie spinacich vlastnosti a znizenie prechodovych odporov.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“