Počítač minut na pevnou linku
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Počítač minut na pevnou linku
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
- serviceman
- Artaban001
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Já bych využil naopak snímání proudu.
Pokud vím, DC proud při hovoru je cca 5mA, což bohatě stačí k aktivaci optronu. Optron je nutné správně připojit, aby proud tekl přes diodu optronu.
To zapojení by mohlo vypadat nějak takto.
Dioda D uzavírá obvod i pro AC vyzváněcí proud a C by měl zabránit aktivaci optronu při vyzvánění.
Jako generátor clk je za 40 kaček třeba toto
Příliš dlouhý odkaz skryt...
a za 180 kaček toto.
...tento odkaz byl kratší, ale zase ne o moc...
Optron zapne vstup hodin do čítače jen při zvednutí hovoru.
- Přílohy
-
pocvitadlo.PNG- (4.99 KiB) Staženo 374 x
- Artaban001
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
breta1 píše:Napadlo mě takové zapojení.
Já bych využil naopak snímání proudu.
Pokud vím, DC proud při hovoru je cca 5mA, což bohatě stačí k aktivaci optronu. Optron je nutné správně připojit, aby proud tekl přes diodu optronu.
To zapojení by mohlo vypadat nějak takto.
Dioda D uzavírá obvod i pro AC vyzváněcí proud a C by měl zabránit aktivaci optronu při vyzvánění.
Jako generátor clk je za 40 kaček třeba toto
Příliš dlouhý odkaz skryt...
a za 180 kaček toto.
...tento odkaz byl kratší, ale zase ne o moc...
Optron zapne vstup hodin do čítače jen při zvednutí hovoru.
toto se mi líbí ale má to jednu chybu je to na ebay kdyby to bylo třeba na aukru tak je to pro mne schůdné a ten optočlen dá se někde sehnat myslím tady ? díky
ještě něco nebude to zatěžovat pevnou linku ?
-
petrfilipi
Případně mám jeden starý tarifikátor doma, ale neznám funkčnost (taková bílá placka s displejem - zítra bych poslal foto). A co si pamatuju, tak musel O2 zapnout odesílání 16kHz impulsů do koncového zařízení. Jak je to dnes, to netuším.
A není možné sledovat protelefonované minuty přímo na webu O2? Volal jsi tam? Tady:https://www.o2.cz/osobni/volani-z-domova je zmiňována možnost "Vyúčtování online" pro pevnou linku.
Petr
Případně můžeš použít půlampérový PC817, ale tolik ti snad to počítadlo nežere.
Optočlen je v sérii s hovorovou smyčkou, takže ta si ho ani nevšimne. Ani na hlasitosti hovoru se to nepodepíše tak, že bys to rozeznal.
Já jsem to vyřešil jinak: když jsem si konečně zřídil banku v počítači a nepotřeboval jsem telefon, stalo se, že některý měsíc jsme platili jen nájem za linku a třeba jen 8 minut hovoru. I vydal jsem se zrušit telefon, že to jsou drahá minuty, když jedna přijde s nájmem na třicet korun a víc. Ale tam mi nabídli tarif "Volání ČR" za bez koruny tři stovky čistého měsíčně, tedy za nájem plus padesát korun za 10 tisíc minut, jak stojí ve faktuře. Je to trochu podvod, měsíc přece má kolem 43 tisíc minut, ale na tom asi tolik nezáleží, však zkus měsíčně provolat 166 hodin: znamená to neomezené volání do všech tuzemských sítí. Tak jsem linku nezrušil, to snad za padesát korun paušálu stojí, stejně bych neměl kdy tolik prokecat (celá rodina teď provoláme 120 - 240 minut měsíčně). Prostě potřebujeme si zavolat, tak voláme z pevné a minuty neřešíme. Jen na zahraniční čísla se to nevztahuje, taková volání se platí zvlášť, tak tam si volám přes Skype.
O této cestě jsi neuvažoval?