Osciloskop C1-112 zatuhlý přepínač
Moderátor: Moderátoři
Osciloskop C1-112 zatuhlý přepínač
Má někdo nějakou radu.
Ještě by se mi hodily záslepky do těchto knoflíků, ale to je druhořadé.
- Přílohy
-
Přepínač čz.jpg- Horní přepínač.
- (219.1 KiB) Staženo 224 x
-
Připínač děliče.jpg- Dolní přepínač - zatuhlý.
- (232.1 KiB) Staženo 537 x
-
Matice.jpg- Průměr otvoru 8 mm.
- (169.24 KiB) Staženo 208 x
-
Osciloskop C1-112.jpg- (204.24 KiB) Staženo 211 x
Zde si PavelIFF vyrobil náhradu. Stejně by mne ale zajímal i originál klíče (sada). Pokud někdo ví .......
SCHEMATA
Na uvolňování používám mazací prostředek s molybdensulfidem "MB Speciál" ve spreji. Aplikace přímo sprejem není vhodná, vždy natáhnu trochu do injekční stříkačky a jehlou kápnu kolem hřídele jen tolik, aby mazivo nestékalo. Nadměrné mazivo natolik vzlíná, že za dva dny prolezlo od hřídele přepínače mezi natěsno přišroubovaným štítkem až na kraj panelu. Po vsáknutí je potřeba přiměřeně přimazávat, po částečném uvolnění pravidelně "rozcvičovat." Pro silnější záběr na to používám větší starý knoflík.
Zatuhlé vícepaketové přepínače přístrojů Tesla BM, se kterými nešlo ručně pohnout, za dva-tři dny občasného dokápnutí maziva a cvičení chodily jako nové. Samozřejmě je potřeba ošetřit i další části přepínače, kde vzniká tření.
Achab píše:Zatuhlé vícepaketové přepínače přístrojů Tesla BM, se kterými nešlo ručně pohnout, za dva-tři dny občasného dokápnutí maziva a cvičení chodily jako nové. Samozřejmě je potřeba ošetřit i další části přepínače, kde vzniká tření.
Ja blbec som kedysi jeden pracne odpojil a rozobral. Sice odvtedy chodi pekne, ale 3 rozsahy nefunguju... Na opakovane rozoberanie som uz naladu nemal.
Klíče se dají vyrobit podomácku, ale na ten spodní knoflík budeš potřebovat vhodnou trubku (já použil průměr 10/8,) protože proříznutý šroubovák už nestačí. Na ten horní knoflík stačí dvojzubec ze šroubováku.
Manuály mám stažené ZDE z ebastlírny. Jak jsem se dočetl, tak rusové nerozlišují C1-112 a C1-112A, tak budu muset porovnat, co jsem si vlastně stáhnul. Jen nevím, kdy se k tomu dostanu. Ty jsi tam měl jaký problém?